Prăjitură cu biscuiţi şi cocos, fără coacere
Un desert rapid realizat fără coacere este prăjitura cu biscuiți, umplutură de cocos și glazură de ciocolată. Se face un blat destul de uşor de realizat din biscuiţi, o cremă de lapte şi fulgi de cocos şi o glazură care se prepară din ciocolată.
Prăjitură cu biscuiți, umplutură de cocos și glazură de ciocolată este un desert uşor, pregătit fără coacere.
Ingrediente pentru blat: 300 g biscuiți măcinați, 200 g ciocolată neagră şi 100 ml lapte.
Ingrediente necesare pentru umplutură: 500 ml lapte, 80 g griș, 100 g zahăr tos şi 200 g fulgi de cocos.
Ingrediente necesare pentru glazură: 100 ml smântână de gătit, 100 g ciocolată neagră şi 40 g unt.
Mod de preparare: Pentru blat, amestecăm biscuiții cu laptele și cu ciocolata topită. Transferăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, formând un blat uniform. Pentru umplutură, punem la fiert laptele împreună cu grișul și cu zahărul.
Amestecăm și fierbem până se îngroașă după care încorporăm și fulgii de cocos, apoi întindem umplutura peste blatul din tavă.
Pentru glazură, încălzim smântâna, adăugăm bucățelele de ciocolată și untul și amestecăm până la omogenizare şi turnăm glazura peste stratul de cocos. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore şi apoi se poate servi.