Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Porcul pentru copiii orfani, împuşcat de veterinari

Un porc de  peste o sută de kilograme a fost sacrificat ieri pentru copiii din centrele de plasament. Aproximativ 60 de copii au asistat la tăierea porcului fiind nerăbdători să mănânce şoric şi alte preparate tradiţionale. Înainte de pomana porcului copiii au prezentat un spectacol de colinde.  

Aproximativ 60 de copii instituţionalizaţi au participat la tăierea porcului. Consiliul Judeţean Gorj a organizat această acţiune pentru ca orfanii să simtă spiritul Crăciunului şi să se familiarizeze cu tradiţiile româneşti. Deşi unii au participat pentru prima dată la tăierea porcului, copiii au ştiut care sunt preparatele tradiţionale ce se pregătesc înaintea Crăciunului. “Mie îmi place foarte mult şoriciul. Din porc se fac cârnaţi, caltaboşi şi carne friptă”, a declarat cu emoţie unul dintre micuţi. Cei mai mulţi dintre aceşti copii îşi vor petrece Crăciunul în centrele de plasament deoarece provin din familii sărace, iar părinţii nu şi-au manifestat dorinţa de a-i lua acasă de sărbători. “Copiii din sistemul de protecţie au fost invitaţi să participe la tăierea porcului. În acest fel se simt şi ei băgaţi în seamă. Pentru ei este poate singura bucurie în preajma Crăciunului”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal. Copiii au participat şi la pomana porcului unde au servit preparate tradiţionale. Porcul va fi donat centrelor de plasament pentru îmbunătăţirea meniului de Crăciun. Micuţii au ţinut să le mulţumească organizatorilor printr-un spectacol de colinde.

TRADIŢII

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Ion Iliuţă, a spus că până acum au fost doar şapte-opt solicitări pentru a asoma porcii înainte de sacrificare, gorjenii preferând în continuare să-şi taie porcii în mod tradiţional. Asomarea porcilor prin împuşcare se poate face decât în gospodăriile populaţiei deoarece în abatoare se realizează o asomare electrică.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: