Polițistul care a amendat piloții din competiția de raliu, verificat de superiori

Polițistul Mihai Lăcătușu este verificat de superiori după ce a amendat piloți prezenți la o competiție de raliu, la Târgu Cărbunești, în weekendul trecut la Cupa ”Stejeret”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, la solicitarea Pandurul. 

Au participat peste 70 de piloți însă unii dintre ei au fost amendați, le-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și chiar au fost conduși la secție. 

Piloții de raliu folosesc în astfel de competiții mașini modificate și care nu pot circula pe drumurile publice, fiind transportate dintr-o pate în alta pe platformă. La Cupa Stejăret, o competiție din ce în ce mai importantă în domeniu, piloții au parcurs o porțiune foarte scurtă pe drum până la platforme, însă au fost prinși de polițistul din Târgu Cărbunești. 


Pilotul Adrian Gonciulea a povestit cum a rămas fără plăcuțele de plăcuțele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare și a primit și amendă.

"Fiind 70 de mașini participante, deci zona de start foarte aglomerată, am ales la sfârșitul competiției sa nu mai rămân în zona parcului și sa merg spre zona de unde începea drumul sa fie închis pentru a urca mașina pe platforma, moment în care am fost observat de domnul Lacatusu, drumul încă era semnalizat ca fiind drum închis!!! După un scurt dialog părea ca a înțeles ca urmează să urc mașina pe platforma, îndrumând-mă chiar să parchez mașina și sa plec, dar nu am apucat sa parchez mașina că a și venit la mine, cerându-mi actele. I-am prezentat permisul și buletinul, actele mașinii nu le țin în mașina pentru ca mașina nu circula decât pe platforma în afara competițiilor sportive. Eu repet, eram pe un drum public cu circulația închisă pentru acest eveniment”, a povestit pilotul. 


A fost amendat și Răzvan Șchiopu, un tânăr care a încheiat pe primul loc competiția de la Stejeret, la categoria la care a fost înscris.

El a fost amenințat cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice. 

La câteva zile de când Pandurul a solicitat un punct de vedere oficial de la IPJ Gorj, legat de acțiunea polițistului, instituția a transmis că: ”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la luarea unor măsuri față de mai mulți conducători auto, de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, facem precizarea că au fost dispuse verificări, urmând ca la finalizarea acestora,  să fie dispuse măsuri legale în consecință”.

Galerie foto


Vizualizări: 4,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: