Pianistul târgujian Andrei Enoiu se întoarce acasă, în recital, de Zilele Oraşului
Trio-ul instrumental A Piacere, din care face parte si pianistul târgujian Andrei Enoiu Pânzariu, va susţine un recital cameral vineri, 25 mai a.c., cu începere de la ora 19, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.
Pianistul Andrei Enoiu Pânzariu şi-a început studiul pianului, cu mulţi ani în urmă, sub coordonarea profesoarei Mihaela Sanda Popescu. Din anul 1997, studiază la clasa profesorului Constantin Niţu, în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu” - Bucureşti. Laureat a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, în anul 2006 a absolvit secţia de pian principal a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (clasa prof. dr. Sandu Sandrin). Titlul de doctor în muzică îl obţine în anul 2010, la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi (îndrumător prof. dr. Gheorghe Duţică). Între anii 2011-2012, este bursier post-doctorand în cadrul proiectului MIDAS - Musical Institute for Doctoral Studies, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borşan. Paralel cu activitatea artistică, desfăşoară o activitatea didactică. În prezent este Director Executiv al World Piano Teachers Association.
Fondat în urmă cu patru ani, la iniţiativa flautistului Călin Fărcăşel, trio-ul instrumental A Piacere a cunoscut o afirmare reală, încununată de succese atât pe plan local, cat şi naţional. Merită menţionată participarea ansamblului ca invitat în cadrul Festivalului European al Artelor (Suceava, iulie 2014), al Festivalului de Muzică de Cameră Brassovia (Braşov, decembrie 2014) al Conferinţei Internaţionale de Pian din Novi Sad, Serbia (iunie 2016) şi al Festivalului Internaţional al Educaţiei (Iaşi, 2018). Alte recitaluri au inclus locaţii precum Timişoara (Sala „Orpheum” a Universităţii de Vest), Oradea (Facultatea de Arte) Suceava (Sala Audithorium a Universităţii „Ştefan cel Mare”), Bârlad (Centrul Expoziţional „M. Guguianu”), Piatra Neamţ (Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”) şi desigur Iaşi (două concerte pe scena Filarmonicii Moldova Iaşi - 2015 şi 2016). Nu în ultimul rând, în luna octombrie a anului 2016 a avut loc lansarea primului disc al formaţiei, conţinând lucrări de cea mai variată gamă stilistică şi reprezentative din punct de vedere al popularităţii.
Călin Fărcăşel şi Andrei Enoiu activează în calitate de cadre didactice la Universitatea de Arte George Enescu - Iaşi, fiecare având o bogată experienţă artistică, împletită fericit cu entuziasmul mai tinerei violoniste Andreea Ocheana, (masterandă a UNAGE Iaşi, acum membră a Filarmonicii Mihail Jora Bacaău); în prezent, din formaţie face parte flautista Irina Laura Suceveanu, studentă a UNAGE Iaşi, care a obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare. Călin Fărcăşel a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii de Arte „George Enescu”, şi Facultatea de Interpretare Instrumentală a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Aici îşi urmează cursurile de masterat, dar se întoarce la Iaşi pentru studiile doctorale, teza susţinută în anul 2011 având titlul: Muzică pentru flaut fără acompaniament în creaţia contemporană românească. Are numeroase recitaluri şi concerte şi este premiat la concursurile naţionale de interpretare la care participă.