Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Peste 16.000 de hectare de pădure validate şi nepuse în posesie

Acţiunea de retrocedare a pădurilor se desfăşoară anevoios în judeţul Gorj. În momentul de faţă, peste 16.000 de hectare de pădure sunt validate şi nepuse în posesie.

Potrivit conducerii Direcţiei Silvice Gorj, pe lista localităţilor codaşe la retrocedarea fondurilor forestiere se află localităţile Dănciuleşti, Roşia de Amaradia, Stejari şi Licurici. “Deşi acţiunea de retrocedare a suprafeţelor silvice a început de foarte mulţi ani, mai multe primării din Gorj au sute de hectare neredate proprietarilor. Mai dificil este faptul că de multe ori nu se ştie unde este limita dintre pădurea statului şi cea a oamenilor. La nivelul, judeţului Gorj sunt 16.000 de hectare de pădure validate şi nepuse în posesie”, a declarat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj.

Acesta a mai precizat că sunt probleme şi cu cei care au fost împroprietăriţi pentru că oamenii dau dovadă de lipsă de interes în a încheia contracte de pază cu ocoalele silvice. “Există 27.000 de hectare de pădure care nu sunt păzite. E obligaţia proprietarilor de păduri să încheie contracte cu ocoalele silvice. Nu pot să-şi recolteze masa lemnoasă din pădurea dumnealor dacă nu au contracte de pază. În cazul în care nu încheie contracte de pază proprietarii de păduri riscă sancţiuni cuprinse între 1.000-5.000 de lei”, a  menţionat Ovidiu Cârstoc.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: