Peste 1200 de persoane înscrise în Registrul infracțiunilor sexuale la jumătatea anului 2023

Informații recente din Registrul Național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale arată că, la data de 30 iunie 2023, 1227 de persoane erau înscrise în această bază de date. Aceste cifre îngrijorătoare atrag atenția asupra importanței sporite a combaterii infracțiunilor sexuale și a protejării comunității de astfel de agresori.

De asemenea, în primele 6 luni ale anului 2023, au fost eliberate 1936 de certificate de integritate comportamentală. Aceste certificate reprezintă o inițiativă menită să identifice și să confirme comportamentul adecvat și integru al unor persoane, contribuind astfel la prevenirea și combaterea infracțiunilor sexuale și a altor comportamente antisociale.

Datele din Registrul infracțiunilor sexuale sunt esențiale pentru asigurarea siguranței comunității și pentru protejarea cetățenilor vulnerabili. Prin monitorizarea atentă a persoanelor înscrise în acest registru, se poate reduce riscul de recidivă și se pot lua măsuri preventive pentru a preveni noi infracțiuni.

Vizualizări: 689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: