Pensionar din Motru, la un pas de închisoare

Un pensionar din Motru a fost condamnat cu suspendare pentru că s-a urcat băut la volan și fără permis. Deși este recidivist, nu a primit pedeapsă cu executare. Sentința Judecătoriei Motru din 13 decembrie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în noiembrie 2020. Bărbatul a băut într-o după-amiază vin și vișinată, după care s-a deplasat în satul Ploștina pentru a cumpăra un autoturism.

Era ora 2.00 noaptea când s-a făcut tranzacția și pensionarul a plecat cu mașina marca VW Pollo, având și pasager un amic. Cei doi mergeau spre casele lor din satele vecine Însurăței, respectiv Leurda.

“Când au ajuns în intersecția DN 67 cu Dj 671 B, observând o autospecială de poliție, al cărei echipaj desfășura activități de monitorizare și supraveghere a traficului rutier, inculpatul nu a mai efectuat manevra de schimbare a direcției de mers către stânga, spre domiciliul său și cel al martorului, a mărit viteza de mers și și-a continuat deplasarea în direcția înainte. Echipajul de poliție aflat în intersecția celor două drumuri a pornit în urmărirea autovehiculului condus de inculpat, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei”, se arată în documentul de la instanță.

După ce autoturismul a rulat pe DN 67 circa 300 m, fiind urmărit de autospeciala de poliție, organele de poliție au reușit să îl blocheze.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, la orele 02,20, rezultatul testului fiind o concentrație de vapori de alcool pur în aerul expirat cu valoarea de 0,96 mg/l.

Motreanul a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, dar mai avea un rest de pedeapsă din urmă, astfel că pedeapsa cumulată este de doi ani și patru luni, cu suspendare.

Vizualizări: 2,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: