Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Pensii speciale şi pentru primari? Edil: Se exagerează!

Parlamentarii din PNL nu susţin proiectul prin care primarii ar putea beneficia de pensii speciale. Mulţi dintre edili spun că munca pe care o depun este extrem de solicitantă, însă nu şi-ar dori pensii speciale. Potrivit proiectului de lege, pensii speciale ar putea primi primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat că partidul său a respins deja propunerea ca aleşii să beneficieze de pensii speciale. „PNL a dat un vot împotrivă. Colegii noştri, patru la număr, care au semnat proiectul de lege şi-au retras semnăturile de pe acesta. PNL e împotriva acestui proiect, a acestor pensii speciale. Un coleg din 68 a semnat un proiect. Asta nu înseamnă că toţi parlamentarii PNL îl susţin. Inclusiv pentru parlamentari, pensiile speciale ar trebui să fie desfiinţate”, a declarat Vîlceanu.

Edilii din Gorj spun că pensii speciale nu ar trebui să ajungă decât în conturile militarilor şi ale magistraţilor. În rest, sunt exagerări. „Cred că deja s-a depăşit orice limită cu acordarea acestor pensii speciale. Nu mi se pare în regulă ca unii cetăţeni să fie trataţi discreţionar raportat la ceilalţi care constituie marea majoritate a cetăţenilor din România. Cred că mi s-ar părea normal şi corect ca aceste pensii să fie acordate doar unora care au un statut special şi sunt privaţi de anumite drepturi pe parcursul desfăşurării unei activităţi. Vorbim de militari, poliţişti, magistraţi în anumite condiţii. În rest, cred că s-a exagerat”, a fost declaraţia primarului din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru.

Cotojman: Nu e momentul!

Nici primarul Liviu Cotojman, din Roşia de Amaradia, nu şi-ar dori pensie specială din moment ce sunt mulţi bătrâni care trăiesc la limita subzistenţei după o viaţă muncită. „Cred că parlamentarii ar trebui să considere că altele sunt priorităţile în acest moment. N-aş zice că un venit, la o anumită vârstă, nu ar fi binevenit, dar având în vedere situaţia celorlalţi cetăţeni, parlamentarii mai bine ar ajuta oamenii care au probleme. Atâta timp cât, după o viaţă de activitate, ai o pensie, eu cred că e de ajuns. Munca de primar, e adevărat, presupune multă uzură fizică, psihică. Activitatea unui primar nu se termină la ora 16.00, e muncă nenormată, dar consider că nu e momentul ca primarii să beneficieze de acest proiect de lege şi nu sunt de acord ca nici parlamentarii să beneficieze de acea pensie specială”, a spus Liviu Cotojman.

Alţii sunt de părere că stresul de la serviciul nu poate fi înlocuit cu o pensie specială pentru un primar. „Eu sunt la cel de-al treilea mandat şi nu am avut niciodată un concediu complet dacă vrei să faci treabă. Primarul era răspunzător pentru tot ce fac angajaţii. El răspunde de tot. Presiunile sunt fantastice. Nu ştiu dacă aceste pensii, aceste remunerări pot să suplinească aceste lucruri”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: