Pârvulescu: FNME are reprezentativitate în CEO

Dumitru Pîrvulescu spune că Federația Națională Mine Energie, organizație pe care o conduce, are reprezentativitate în Complexul Energetic Oltenia.

Președintele FNME a făcut declarații într-un interviu la Radio Infinit: “FNME are numărul de salariați, ca membri de sindicat din CEO, pentru reprezentativitate. Urmează ca instanța să se pronunțe exact cum s-a pronunțat și în cazul colegilor de la Univers. Reprezentativitatea se ia prin decizia instanței, exact cum am luat-o și la nivel de sector de activitate energie electrică, petrol și gaze și mineritul energetic. Chestiunea e în felul următor și eu am mai explicat-o de un an de zile. Noi, chiar dacă, la un moment dat, aveam procentul mai mic de 35%, în federația noastră, la nivel de CEO sunt predominanți minerii. Adică, aproape toate sindicatele sunt compuse exclusiv din activitatea minieră, mai puțin sindicatul meu, care, hai să zic că am vreo 70 din activitatea de termo și activitatea ELCFU și mai e un sindicat de 100 și ceva de oameni de la ELCFU. Concluzia e că peste 90% sunt mineri, iar minerii nu au fost afectați, ca și plecări, de 197, pentru că minerii au avut grupă de muncă și puteau să plece la 52 de ani jumate. Nouă ne-au plecat o jumătate de generație. Problema a fost, în special, în termocentrale. Au plecat vreo 6-7 generații, acolo au plecat masiv. Ca și număr sunt colegii din celelalte federații, deja sindicatul din Ișalnița au venit către noi, a mai venit un sindicat din Jilț. Sunt și restul sindicatelor din Energetica, care vor trebui să vină ori la noi, ori la Univers, pentru că trebuie să-și reprezinte oamenii la negocierea contractului colectiv. Nu va fi nicio problemă, nu va rămâne nimeni nereprezentat. Vor rămâne nereprezentați cei care nu doresc, cei care sunt șmecherii permanenți, adică cei care profită de faptul că negociem noi, ca federații, în numele membrilor de sindicat”.

Federația Națională Mine Energie se afla la limita reprezentativității potrivit unei situații prezentate în luna noiembrie. Pîrvulescu afirmă că nu este o situație reală: ”Prezentați niște situații ad-hoc. Situația pe care ați prezentat-o nu este o situație semnată. În momentul în care noi am depus la ITM documentul pentru a lua dovada pe care am depus-o în instanță, CEO mai avea undeva la jumătatea lunii noiembrie 9.200 și ceva, deci n-avea cum să angajeze. Situațiile acelea pe care le-ați prezentat nu sunt situațiile reale, la zi. N-a avut cine să vă explice. Deci numărul ăla sunt inclusiv salariații care au plecat în luna noiembrie. Pensionarii vor fi la toți în mod egal. Avantajul FNME este că în componența sa are salariați și cum sa zic din carierele care se închid ultima data, adică din cariera Roșia, Pinoasa, Roșiuța, deci clar în aceste cariere numărul de personal nu va scădea ca în restul celorlalte cariere”.

Vizualizări: 2,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: