Pandurii aşteaptă miercuri decizia instanţei cu privire la stadion

Clubul Pandurii Târgu Jiu a solicitat ca  Primăria Târgu Jiu să predea către club partea sportivă  a stadionului, aşa cum se  prevedea în Contractul  de comodat din 2005. După preluarea stadionului de la  CNI  însă Primăria Târgu Jiu nu a mai respectat contactul respectiv iar cei de la Pandurii  s-au adresat instanţei, miercuri fiind aşteptată o decizie.

Contractul de comodat semnat în 2005  între  Primăria Târgu Jiu și Pandurii Târgu Jiu, şi prelungit cu un act adiţional în 2011, se întindea conform prevederilor acestuia,  pe o perioadă de 15 ani. Din această  perioadă, clubul Pandurii Târgu Jiu a  beneficiat de investiţiile de opt milioane de euro făcute la Stadionul Municipal doar o perioadă de nouă ani.

Fostul preşedinte Marin Condescu, cel care a condus clubul gorjean în perioada  respectivă, a precizat că s-a solicitat o ordonanţă de preluare a stadionului în administrarea clubului, aşa cum prevede contractul de comodat. „Clubul  Pandurii a cerut încă din luna  decembrie  2019, respectarea  contractului de comodat încheiat cu Primăria Târgu Jiu în 2005, şi prelungit apoi prin actul adiţional din 2011. Miercuri se va judeca ordonanţa prin care clubul Pandurii a  solicitat obligarea Primăriei şi a Consiliului Local să predea către club bunurile prevăzute în contractul de comodat, pentru că această predare nu s-a mai efectuat după ce primăria a preluat stadionul de la CNI. Deşi în toată perioada aceasta  din octombrie 2019, investiţiile clubului, şi mă refer la teren de joc, instalaţia de încălzire şi utilajele cu care se îngrijeşte terenul, au fost folosite de toată lumea şi pentru celelalte echipe care au jucat pe acest stadion. Clubul a solicitat ori prelungirea  contractului de comodat, cu perioada în care nu s-a putut folosi investiţia, ori despăgubiri. Este vorba de toate investiţiile care au fost realizate de Pandurii Târgu Jiu începând din anul 2005, şi mă refer la toate investiţiile în infrastructură, nu numai la terenul de joc, ci şi la vestiare, pista de atletism, tribune, terenurile de antrenamente, utilaje pentru îngrijirea terenului şi tot ce s-a realizat pe parcursul celor nouă ani cât clubul  Pandurii Târgu Jiu a avut în administrare acest stadion”, a spus Condescu care acum are calitatea de creditor majoritar în Adunarea Creditorilor de la Pandurii, explicând că  s-a investit masiv în vechiul stadion după calificarea echipei în Europa League: „Valoarea investiţiilor este de opt milioane de euro, pentru că s-a investit foarte mult înainte de calificarea  în Europa  League, terenul fiind omologat în 2013  pentru cupele europene. Dacă Consiliul Local vrea acum să întrerupă contractul de comodat, va trebui să despăgubească clubul. Pentru că acest contract, care s-a semnat pentru o perioadă de 15 ani, a fost suspendat pe perioada investiţiilor de la stadion, din 2014 când a început demolarea vechiului stadion, cu condiţia ca stadionul să fie predat înapoi către Pandurii la  finalizarea acestuia. Dar nu s-a mai predat nimic clubului după ce stadionul a fost predat de CNI către  primărie, şi, de  aceea clubul a apelat la instanţă”.

Din Contractul de comodat, care a fost semnat pentru o perioadă de 15  ani, aspect recunoscut de către părţi, Pandurii a folosit stadionul doar nouă ani, pentru că din 2014 a început demolarea vechiului stadion.  Primăria Târgu Jiu vrea însă să constate încheierea contractului, incluzând în contract şi perioada de timp în care stadionul era demolat şi se ridica noua arenă.

Vizualizări: 668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: