Optimism exagerat în legătură cu finalizarea lucrărilor de la stadion
Autorităţile locale dau asigurări că stadionul din Târgu Jiu va fi gata la finalul lunii mai. Deşi e greu de crezut, la ritmul în care au mers lucrările, primarul Marcel Romanescu spune că are promisiuni de la constructor că lucrările se vor încheia la timp.
Termenul iniţial de predare a stadionului era undeva în luna iunie, dar venirea oficialilor de la FCSB a inflamat spiritele şi a devansat termenele de predare. Cei puţin la nivel declarativ s-a lucrat mai intens, pentru că de o săptămână nu s-a mai văzut nici un utilaj mişcat în curtea stadionului şi nici un muncitor, dar probabil din cauza sărbătorilor pascale.
Deşi o săptămână din termenul dat pentru finalizarea lucrărilor s-a scurs deja, şi stadionul nu are încă finalizată reţeaua de canalizare, primarul Marcel Romanescu este optimist şi se declară convins de declaraţiile constructorului pentru că vede muncitorii de la ora 7 pe şantier: „La stadion se lucrează intens, nu cred că am văzut până acum vreun obiectiv la care să se lucreze cum am văzut la stadion. La ora 7 dimineaţa, când ajung în birou, muncitorii sunt pe şantier şi, de cele mai multe ori, la şapte seara când plec de la birou ei sunt tot pe şantier. Ceea ce e un lucru extraordinar, pentru că sunt foarte puţine obiective pe care le-am realizat în această perioadă în care să văd oameni atât de implicaţi cum sunt oamenii care lucrează la stadionul din Târgu Jiu. De aceea pot să îl şi cred pe domnul Cefalan de la CNI, care a şi venit să supervizeze activitatea de la stadion, că termenul de 28-29 mai este un termen rezonabil”.
După ce s-au aprobat banii pentru continuarea lucrării s-a mai pierdut timp cu licitaţia lucrării, din fericire câştigată de aceeaşi firmă care a lucrat la infrastructura clădirii stadionului. Imediat ce vremea a permis au demarat lucrările la canalizarea stadionului, dar acestea nu sunt încă finalizate pentru că în faţa Hotelului Sport nu s-a spart încă vechiul pavaj al străzii şi parcării pentru a se introduce tubulatura de canalizare.
Optimismul edilului este de înţeles, pentru că îşi doreşte mai repede stadionul dat în folosinţă, pentru Pandurii şi FCSB, dar pe teren lucrurile nu se văd la fel de roz. Întregul edificiu este cu aproximativ un metru sub zona străzii şi a clădirilor din jur, explicaţia fiind că s-a dat cota zero la nivelul terenului de joc, care era mai jos decât restul clădirilor şi terenurilor, fiind oarecum într-o groapă. Acum constructorul a fost nevoit să ducă şi mai jos canalizarea, mult mai jos decât cea a oraşului, pentru a nu se inunda terenul de joc când plouă. Cert e că va fi nevoie de o staţie de pompare care va mai întârzia lucrările, dar probabil că şi cei de la CNI, care au dat ca dată de predare finalul lunii mai, ştiu aceste lucruri. „Aşa cum spuneau cei de la CNI, până la finalul lunii mai investiţia ar trebui predată municipalităţii din Târgu Jiu. După cum am discutat cu directorul de investiţii al Companiei Naţionale, acesta ne-a spus că la modul cum se lucrează acum pe şantierul de la stadion, la sfârşitul lunii mai vor finaliza lucrarea. Vor urma apoi procedurile de predare – primire, recepţia care treebuie făcută pentru folosirea acestuia pentru competiţiile care se vor desfăşura în perioada imediat următoare la Târgu Jiu”, a mai precizat edilul.
Singura zonă din stadion unde lucrarea pare aproape de final este cea din faţa Primăriei unde se lucrează la pavaje, acolo fiind introdusă prima dată canalizarea. În rest sunt doar gropi, unele de doi metri chiar, fiind interesant de aflat cum se va rezolva problema diferenţei de nivel de aproximativ un metru faţă de Sala Sporturilor, terenul sintetic sau terenurile de baschet ale CS Pandurii.