Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 25 ianuarie 2025.

(închide)

Obiectiv turistic celebru, transformat în restaurant de lux

Un obiectiv turistic foarte popular inclusiv în rândul gorjenilor a fost închis și transformat în restaurant de lux. E vorba de Castelul de Lut din Valea Zânelor din județul Sibiu. După o lună de când nu au mai primit turiști, reprezentanții unității anunță că vor deschide localul. Accesul se face pe bază de rezervare, iar rezervarea se face doar online.

"A sosit momentul să vă invităm la o experiență particulară, încărcată de iubire și gust, de magie adusă de Zâne și de explorare multisenzorială. Deschidem restaurantul Castelului de Lut Valea Zânelor pentru a vă oferi o nouă dimensiune de percepție culinară, în ambianță de poveste. Rezervările pentru servirea mesei se fac exclusiv online pe www.valeazanelor.ro și accesul va putea fi făcut în urma confirmării primite", anunță administratorii localului.

Planurile privind deschiderea unui hotel existau încă de la construirea clădirii. Într-un interviu acordat Ziarului Financiar în 2020, antreprenorul spunea că următorul an estima deschiderea hotelului. Totuşi, lucrările s-au lungit mai mult decât estimările iniţiale pentru că a durat mult amenajarea spaţiilor interioare ale clădirii, multe dintre obiectele de mobilier fiind realizate de meşterii populari.

Proiectul Castelului de Lut Valea Zânelor a început în momentul în care Răzvan Vasile şi soţia sa Gabriela au început să caute un loc departe de agitaţia oraşului, astfel încât să îşi poată construi o pensiune ca alternativă la viaţa din Bucureşti. După mulţi ani de lucrat în publicitate în Bucureşti, Răzvan Vasile a găsit în 2006 terenul pe care se află acum Castelul de Lut, şi a luat decizia să îl cumpere, iar opt ani mai târziu a început construcţia hotelului. Totuşi, găsirea terenului a durat aproape un an pentru că antreprenorul îşi dorea ca acesta să fie mare, cu deschidere la un râu şi privelişte către munţi.
 
Complexul format din castel, viitorul restaurant şi celelalte spaţii amenajate se întinde pe o suprafaţă de 7.600 de metri pătraţi, fiind amplasat la jumătate distanţei dintre Făgăraş şi Sibiu.​​

Galerie foto






Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: