O nouă raportare în Gorj. Creștere alarmantă a cazurilor de Covid

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică la prânz doar patru cazuri noi de Covid-19 în Gorj, dar o raportare ulterioară a Direcției de Sănătate Publică Gorj a stârnit îngrijorare. DSP Gorj a anunțat 21 de persoane infectate în 24 de ore, în loc de patru, centralizarea fiind făcută la altă oră. Este cel mai mare număr de infectări raportate într-o zi la nivelul județului de la începutul pandemiei.

Mai mulți membrii ai unei comunități de romi din Târgu Jiu s-au prezentat la spital cu simptome și au fost diagnosticați pozitiv, dar au refuzat internarea. Mai sunt doi salariați ai unei fabrici de cablaje, unde de asemenea sunt și alte suspiciuni.

Numărul de cazuri de la începutul pandemiei a ajuns în Gorj la 280, mare parte dintre cei infectați fiind deja vindecați. „Până în momentul de față, 280 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Ca urmare a numărului mare de cazuri pozitive înregistrate în ultimele zile, Direcția de Sănătate Publică Gorj face un nou apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile“, a transmis duminică DSP Gorj.

În raportarea de sâmbătă, numărul de cazuri de la începutul pandemiei era de 259.

În data de 5 iulie 2020, în Gorj erau 1.428 persoane în autoizolare la domiciliu.

Vizualizări: 5,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: