O nouă afacere cu capital străin la Rovinari
O nouă afacere cu capital străin va lua naştere în oraşul Rovinari. Un investitor spaniol vrea să înfiinţeze o hală pentru producerea de subansamble folosite în procesele de curăţare, ambalare şi sortare a fructelor. Câteva zeci de noi locuri de muncă se vor înfiinţa odată cu deschiderea fabricii.
Primăria Rovinari va pune la dispoziţia investitorului un teren în zona staţiei de epurare a oraşului pentru realizarea fabricii de subansamble. Acesta va fi acordat în baza unei licitaţii. Conform autorităţilor, în maximum o lună va putea fi emisă şi autorizaţia de către primărie, după care investitorul va putea trece la acţiunile de montare a halei. „Urmează să facem procedura, în maximum 2 săptămâni, pentru un domn investitor din Spania care va face o fabrică de subansamble. Ei se ocupă de linii, pentru curăţirea, ambalarea şi sortarea fructelor. Vor să-şi facă partea de prelucrare la noi. Vor funcţiona unde avem padocul de câini şi staţia de epurare. Acolo avem un teren foarte mare, l-am parcelat şi am dat 1000 de metri pentru un investitor privat din Rovinari, care vrea să facă brichetare de cărbune, dânsul cu prelucrarea fructelor şi restul e liber pentru cine vrea să participe. Suntem deschişi, încercăm să le facilităm să obţină redevenţe cât mai mici, să stea la noi”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.
Câteva zeci de localnici vor fi recrutaţi pentru a munci în hală. „Spre bucuria mea, directorul firmei din Spania este chiar din Rovinari. Mi-a promis că o să ajungă să înfiinţeze undeva la 25-30 de locuri de muncă. Ceea ce pentru noi este foarte bine”, a explicat primarul Robert Filip.
Vara aceasta îşi va deschide porţile şi fabrica de volane de la Rovinari. Primii 30 de angajaţi au plecat la Braşov, pentru a fi formaţi în domeniu. Vor sta acolo o lună, după care alţi 30 vor pleca la aceste cursuri. În total, vor fi 250 de angajaţi şi cu toţii vor fi formaţi înainte de a intra în activitatea propriu-zisă. Proiectul iniţial s-a modificat puţin, spun autorităţile rovinărene. Discuţia ar fi să schimbe profilul, să producă centuri de siguranţă. Circa 70% din personalul recrutat este din rândul femeilor.