O alunecare de teren greu de stabilizat pune în pericol mai multe gospodării. Primar: Unele case din zona respectivă au fost părăsite 

O alunecare de teren pe drumul județean care tranzitează comuna Godinești dă bătăi de cap autorităților locale și județene. Este vorba de DJ 672 pe care s-a intervenit de mai multe ori, însă nu s-a reușit stoparea alunecării de teren. Mai multe gospodării sunt în pericol iar unii localnicii, de teamă, și-au părăsit casele.

Problema aceasta din comuna Godinești nu este de azi de ieri, ci de ani de zile, timp în care administratorul acestui drum, Consiliul Județean Gorj, a intervenit pentru reparații, însă până acum nu s-a reușit stoparea alunecării de teren și implicit distrugerea unui porțiuni din DJ 672. 

Se face o nouă încercare în perioada următoare, iar primarul din Godinești, Coman Aurariu, are încredere că specialiștii vor găsi o soluție. ”Este vorba de drumul județean DJ  672 în punctul ”La Cazan”. Drumul a fost modernizat în anul 2016, dar porțiunea de drum de aici continuă să alunece spre Râul Tismana. Până acum nu s-a putut stabiliza zona, iar alunecarea afectează cam un kilometru din drumul județean.  Au apărut onduleuri în asfalt și ar trebui să se intervină din nou. Am înțeles de cei de la Consiliul Județean că va veni o firmă care se ocupă de lucrări și care garantează că a găsit soluția și pentru asigurarea drumului, dar și a locuințelor care sunt în pericol. Se pare că au găsit soluția să stopeze alunecarea de teren, că de fapt așa trebuie făcut”, a precizat primarul din Godinești Coman Aurariu.

De frică, mai mulți săteni și-au părăsit casele, însă alții continuă să stea cu sufletul la gură și să se roage ca alunecarea de teren să nu avanseze. ”Vreau să vă spun că avem  2-3 case care sunt părăsite de acum 10 ani din cauza alunecării de teren din această zonă. Oamenii s-au speriat și au plecat. Mai avem care locuiesc în ele și se tem să terenul nu s-a stabilizat, însă eu am încredere că specialiștii au găsit cea mai bună soluție, iar fenomenul va fi oprit. Mereu se intervine pe acest drum”, a mai spus primarul din Godinești.

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: