Numiri controversate la Electrica

Schimbări și în alte companii la care acționar este statul. Grupul Electrica a anunțat că acționarii au ales, vineri, o nouă componență a Consiliului de Administrație. Printre cei promovați, la propunerea Ministerului Energiei, este Dumitru Chiriță, fostul șef controversat al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), înainte fiind, sindicalist și apoi deputat PSD.

O altă persoană numită la propunerea SAPE, companie deținută de Ministerul Energiei, este Georgiana Bogasievici (PNL), fostă secretară, care nu a avut până în prezent nicio tangență cu domeniul energetic.

În același timp au fost scoși din Consiliu doi oameni apropiați și susținuți de fostul ministru al energiei, Virgil Popescu (PNL), aceștia fiind Iulian Cristian Bosoancă și Gicu Iorga. Bosoancă a ratat un post și la CE Oltenia, fiind pe lista eliminaților din cursa pentru un post în Directoratul CEO.

Electrica este listată pe bursă, acționarul cel mai mare și cu cea mai mare influență în companie fiind Ministerul Energiei, care deține 48,79%. 

Vizualizări: 2,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: