Nu mai e campanie. Primăria cere 5000 de lei pe meci de la Pandurii
În urmă cu câteva luni, Primăria Târgu Jiu anunţa că Pandurii Târgu Jiu va putea juca, în actualul sezon, fără a plăti taxă pentru stadionul Municipal. În campania electorală titluri mari anunţau în presă faptul că Pandurii va plăti suma modică de 1 leu până la finalizarea procesului cu asociaţii. Acum primăria cere ca echipa oraşului să plătească 5000 de lei pe fiecare meci jucat pe terenul pe care chiar clubul din Târgu Jiu l-a construit.
Toate declaraţiile făcute de politicieni în campanie, cele care au vizat Pandurii Târgu Jiu, nu mai au nici o valoare acum. Deşi recunoştea că Pandurii e într-o situaţie dificilă, că nu are bani şi are un proces cu asociaţii, „motiv pentru care va plăti suma modică de 1 leu”, reprezentantul primăriei a anunaţat acum, în ziarul doljean Ediţie Specială, că cei de la Pandurii trebuie să plătească 5000 de lei pe meci pentru a juca pe stadion. Cum se ştie că cei de la Pandurii nu s-au îmbogăţit peste noapte, şi nu au nici măcar cei 30 de lei pe care primăria îi cere juniorilor să se antreneze pe propriul teren sintetic, sumă cu care copiii vin de acasă, de la părinţi, rezultă clar faptul că primăria vrea să scoată Pandurii de pe terenul care s-a construit tocmai pentru această echipă şi datorită performanţelor sale din cupele europene.
Cel mai probabil vicecampioana României din 2012, cea care făcea cinste oraşului Târgu Jiu în Europa League, un an mai târziu, se va vedea nevoită să plece din nou în pribegie, pentru că primăria oraşului nu vrea Pandurii în Târgu Jiu.
Primăria a cerut aceşti bani celor de la Pandurii chiar şi pentru amicalul cu FCU Craiova, care nu s-a mai disputat, edilul municipiului Târgu Jiu susţinând, în sursa citată, că nu a interzis ca partida să aibă loc din cauza faptului că terenul era înghețat, ci pentru că Pandurii trebuia să plătească 5.000 de lei pe meci, fie oficial, fie amical, dacă vrea să mai joace pe stadionul Municipal.
Adevărul este că FCU Craiova s-a oferit să plătească aceşti bani, în locul celor de la Pandurii, care evident nu îi aveau, dar după ce au văzut starea terenului au decis că nu merită, nu neapărat pentru că era parţial îngheţat terenul, ci pentru că fusese distrus la meciul de joi din Cupa României, ştiut fiind că un teren de joc are nevoie de unele lucrări specifice după fiecare meci.
Având în vedere amatorii în ale stadioanelor şi sportului care au fost angajaţi de Direcţia de Patrimoniu la stadion, sunt slabe şanse de a repara cumva suprafaţa de joc pe care cei de la Pandurii au îngrijit-o impecabil până la inaugurarea stadionului. Aceeaşi soartă o are şi terenul de antrenament cu iarbă, distrus în cea mai mare parte de antrenamentele intensive pe vreme de ploaie, efectuate acolo de ACS Viitorul. Atunci când Pandurii avea în grijă acel teren, şi Flavius Stoican cunoaşte bine situaţia de când antrena la Pandurii, administratorul bazei sportive nu permitea echipei să facă antrenamente prin ploaie niciodată pe acel teren.
Acum nimeni nu mai întreabă dacă se pot face antrenamente sau dacă suprafaţa terenului va avea de suferit, important fiind obiectivul unei anumite echipe sau banii pe care îi încasează Direcţia de Patrimoniu. O direcţie care, după cum se vede, nu are în conducere nici un specialist în domeniul sportului sau al terenurilor de fotbal, cum sunt la Severin sau în alte mari oraşe unde s-au creat Direcţii speciale de sport, care coordonează astfel de activităţi cu specialişti aduşi chiar din alte zone, dacă nu se găsesc pe plan local.
Nici terenul sintetic nu va mai rezista mult la modul cum e folosit de oricine doreşte şi, deja, persoanele prezente în weekenduri pe acesta, fără a fi în mod organizat la antrenamente, au distrus plasele de la porţi şi chiar şi porţile destinate antrenamentelor copiilor. Atitudinea acetei direcţii faţă de bunurile de pe teren este de înţeles, pentru că acestea aparţin celor de la Pandurii care au investit în porţi şi plase, cele pentru care cei de la Patrimoniu percep chirie chiar şi juniorilor de la Pandurii, care au strâns bani şi le-au achiziţionat
Asta pentru că respectiva Direcţie de Patrimoniu păzeşte doar stadionul, care oricum e închis, dar nu şi restul bazei sportive, care nu are porţi de acces care să poată fi închise.