Novăceanul bătut de mascați a fost externat din spital

Șoferul din Novaci, bătut de mascați, a fost externat din spital la sfârșitul săptămânii trecute. El a fost internat în spital din noaptea de 21 mai, la câteva ore după ce a fost încătușat și bătut crunt de patru polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. Potrivit unor surse din rândul cadrelor medicale, bărbatul se simte mai bine după intervenția chirurgicală la care a fost supus.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a ajuns la spital cu multiple fracturi și leziuni la nivelul mai multor organe interne. Avea afectați plămânii, ficatul, splina. A fost operat, de urgență, și a stat zile întregi în secția de Terapie Intensivă.

Cei patru polițiști din cadrul SAS l-ar fi bătut pe bărbat atât în secție, cât și în dubă chiar dacă acesta era imobilizat. “Deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei", au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În total, în vizorul anchetatorilor sunt șase polițiști care au fost deja puși la dispoziție. Cei patru polițiști arestați preventiv, șeful echipei de intervenție din acea seară și șeful Postului de Poliție Novaci. Ultimii doi au fost suspendați din funcție și sunt cercetați sub control judiciar.

De altfel, și bărbatul bătut are dosar penal pe numele său. Este cercetat penal pentru ultraj după ce, în acea noapte, ar fi acroșat cu oglinda un polițist de la Rutieră, apoi ar fi fugit de la fața locului. Filmul evenimentelor nu este foarte clar nici acum și sunt foarte multe întrebări care au rămas fără răspuns din partea superiorilor polițiștilor. 
 

Vizualizări: 7,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: