Tort de căpşuni cu frişcă, fără coacere
Un desert de sezon, răcoritor şi fără coacere, este tortul de căpşuni cu cremă de frişcă, o prăjitură fină şi aromată. Fiind o reţetă fără coacere se poate prepara rapid, fiind gata în 10 minute.
Ingrediente: căpșuni, 500 ml smântână, 250 g mascarpone, 3 linguri zahăr, 1 lingură extract de vanilie, pișcoturi, lapte.
Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer se bate bine smântâna apoi se adaugă crema de mascarpone, zahărul, vanilia și se amestecă foarte bine.
Într-o tavă de copt se aşază căpșunile tăiate jumătăți apoi pișcoturile, înmuiate prealabil în lapte. Pe deasupra, se adaugă jumătate din cantitatea de cremă.Se adaugă un strat de căpșuni tăiate jumătăți şi al 2-lea strat de pișcoturi iar la final se adaugă crema rămasă. Se pune prăjitura la congelator pentru o oră după care se îndepărtează forma de copt.