Mrejeru intervine în scandalul de la Padeș: Politica nu e pentru oamenii de carte

Inspectorul general școlar intervine în scandalul de la Padeș, dar nu are soluții pentru rezolvarea problemei. În ciuda faptului că părinții sunt revoltați și unii chiar refuză să-i ducă pe cei mici la școală, în Călugăreni, Marcela Mrejeru, șefa învățământului gorjean, a anunțat că asistăm la o luptă electorală din care au de pierdut doar elevii. Din cauza arhivei ce funcționează în școala din Padeș și care încă nu a fost mutată, muncitorii au abandonat șantierul, iar copiii sunt nevoiți să facă naveta.

Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a explicat că a încercat în repetate rânduri să deblocheze situația. Ea a mai transmis că nu s-a dorit rezolvarea acestui conflict: „Există și unele presiuni și eu i-am rugat pe domnii colegi să aibă în vedere faptul că școala este, în primul rând, pentru copii. Unora dintre colegii mei știu că nu le convine să lucreze în două schimburi și aceasta este o problemă. În județ și în Târgu Jiu, sunt și alte școli care lucrează în două schimburi și au rezultate remarcabile. Nu este un lucru rău că se modernizează școala. Și autoritățile, și directorul, și părinții ar trebui să înțeleagă că ar trebui să colaboreze, nu să se certe. Cei care au de suferit sunt copiii. Nu ar trebui să fie prinși copiii în aceste dispute. Unii vor să devină primari. Politica ar trebui s-o facă politicienii, nu oamenii de carte. Oamenii ăștia nu ar trebui să aducă politica în școală. Să facă politică în timpul liber”.

Mrejeru a adăugat că arhiva putea fi mutată extrem de ușor dacă s-ar fi dorit acest lucru. Dar, nu s-a întâmplat, așa că elevii din Cloșani sunt nevoiți ca, în acest an școlar, să facă naveta la școala din Călugăreni. „Am fost de șase ori la Padeș să mă întâlnesc cu primarul, cu viceprimarul. Am fost cu fostul prefect să mutăm arhiva. Nu îmi stă mie în putință să mut arhiva, am fost să demonstrez că mă interesează ce se întâmplă. Era o mutare provizorie. Se putea muta foarte ușor arhiva dacă se dorea. S-a promis că se rezolvă, chiar s-a spus că s-a rezolvat și colegii mei au fost să verifice și au constatat că nu s-a întâmplat nimic până la urmă”, a transmis Mrejeru, la Tele3.

Șantier blocat

Primarul din Padeș, Antonie Serafim, a explicat că motivul pentru care șantierul a fost abandonat a fost chiar această arhivă care nu a putut fi mutată la timp.

Le-a transmis părinților că nu au decât să aștepte până la anul: „Constructorul nu a putut finaliza, deși are termen până în octombrie 2020. A fost blocat, nu a mai putut lucra din cauza unei arhive situate la etajul școlii. Pentru a continua lucrările, trebuie eliberată sala de arhivă și decopertat tot acoperișul din zonă. Nefiind mutată arhiva din acea școală, s-au blocat lucrările și constructorul și-a retras oamenii de pe această investiție”.

Părinții sunt revoltați că le sunt puși copiii pe drumuri, însă cel mai mult i-a supărat gândul că aceștia vor învăța într-o școală slab dotată față de cea din Padeș. „Nu suntem mulțumiți. Au învățat la Padeș până acum și acum îi mută la altă școală, unde nu sunt condiții. Toaleta este în altă parte, baie nu au acolo. sunt niște condiții de tot râsul. Domnul primar ne-a promis că va termina lucrarea până la anul. Ne-a spus să așteptăm”, a spus o femeie.

„Nu sunt condiții. Ni s-a promis că se termină lucrările, nu s-au terminat. Acum au anunțat că se termină în 2020. Transportul este asigurat, dar nu sunt condiții în clasă. Sunt condiții jalnice, e foarte greu”, a fost semnalul unei alte mămici din Padeș.

Vizualizări: 1,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: