Ministrul Energiei: România va cere Comisiei Europene amânarea închiderii termocentralelor

România va solicita Comisiei Europene amânarea închiderii termocentralelor pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, ale cărei termene în prezent în vigoare au fost asumate de statul român atât prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cât și prin planul de restructurare și decarbonare a Complexului, aprobat de Bruxelles, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

″După ședința de Guvern (de joi – n.r.) a avut loc întrunirea grupului de lucru pentru Complexul Energetic Oltenia. Am colectat toate argumentele disponibile pentru a susține în fața Comisiei Europene posibilitatea reevaluării termenelor de închidere a producției de energie pe bază de lignit. Cu toții ne dorim să respirăm un aer mai curat, dar cu toții avem nevoie să se aprindă becul atunci când apăsăm pe întrerupător. Siguranța energetică a României înainte de toate!″, a anunțat Burduja, potrivit profit.ro.

Planul de restructurare și decarbonare al CE Oltenia este întârziat într-o oarecare măsură în privința proiectelor de investiții în construirea de unități noi de producție de energie, fotovoltaice și pe gaze naturale, susținute cu bani europeni din Fondul de Modernizare.

Vizualizări: 1,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: