Ministrul anunță mai puțini mineri la CE Oltenia

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a recunoscut într-un interviu pentru HotNews că numărul de lucrători în carierele miniere din Oltenia va scădea în următorii ani. Motivul este acela că mai multe grupuri energetice vor trece de pe cărbune pe gaze, astfel încât necesarul de lignit o să scadă.

“Este evident că dacă vom trece unități de pe cărbune pe gaz, în spate vor exista mai puțini oameni care vor lucra pe cărbune. Dar nu stiu dacă va urma neapărat o restructurare, dar dacă va fi nevoie se va discuta cu sindicatele”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Ministrul avertizează să societatea energetică din Gorj nu are nicio șansă de supraviețuire fără decarbonizare. “La sfârșitul acestui memorandum ne-am angajat că emisiile vor scădea de la 0,9% la 0,6%. Se va face cu aceiași bani de la tranziție și modernizare. Dacă nu fac acest lucru nu au șansă de supraviețuire. Trebuie împinși de la spate - au făcut ceva până acum?”, a spus ministrul.

Popescu a acuzat în interviu conducerea CE Oltenia că nu a început deja acest proces. “De ce nu au făcut nimic la Oltenia? E o întrebare pentru care nu am un răspuns, mi-o pun și eu. E rezistența la schimbare”, a spus Popescu, care a adăugat că “La CE nu sunt deloc oameni obtuzi, dar nu au avut parteneri de dialog din partea României”.

Vizualizări: 6,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: