Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Militaru a vorbit în Parlament despre învăţământul universitar

Dezbaterea iniţiată de Universitatea Constantin Brâncuşi la sfârşitul săptămânii trecute, punând alături politicieni, responsabili locali şi manageri ai principalilor agenţi economici din zonă în scopul alăturării eforturilor şi potenţialului de care dispun în interesul public, nu a rămas fără ecou politic. Deputatul de Gorj, Severus Militaru, a pledat ieri în Parlamentul României pentru susţinerea implicării academice în dezvoltarea comunităţilor locale, apreciind că aceasta poate fi cheia ieşirii din situaţiile de criză şi o soluţie regeneratoare pentru viitor.
 Militaru este convins că succesul unei democraţii, în orice ţară, depinde esenţial de modul în care evoluează educaţia şi că formarea abilităţilor de buni cetăţeni atinge punctul culminant în perioada studenţiei, când tinerii au înţeles deja cum funcţionează societatea şi cum pot contribui la dezvoltarea sa. 
 „Contribuţia învăţământului universitar la asigurarea educaţiei pentru cetăţenia europeană este decisiv, dovadă că reprezintă o dimensiune majoră a politicilor educaţionale în toate ţările europene, iar mediul universitar din oraşele mai mici – e adevărat, mai tânăr şi poate mai neexperimentat comparativ cu istoria marilor universităţi – dar aparţinând direct comunităţilor din care face parte, deţine şi cheia dezvoltării economice şi sociale a zonelor respective. Cercetarea ştiinţifică, cu aplicabilitate îndeosebi nivelului regional, poate conduce la revigorarea locală, atât cadrele didactice, cât şi majoritatea studenţilor fiind direct implicaţi în viaţa comunităţilor unde îşi desfăşoară activitatea” , a argumentat deputatul PDL declaraţia politică susţinută ieri.
 Militaru a solicitat Parlamentului să ia în considerare implicarea reprezentanţilor politici în elaborarea strategiilor universitare la nivel naţional, dirijând sistemul de învăţământ către setul de valori europene comune, dar ţinând cont de nevoia de îndrumare a tinerilor tocmai către ceea ce-i uneşte: comunităţile locale şi responsabilitatea de a deveni cetăţeni activi în cadrul acestora. El consideră că „promovarea identităţii locale este cel mai bun reprezentant românesc, de aceea interesul comunităţilor trebuie să fie principalul obiectiv în luarea deciziilor de care ţin strategiile de dezvoltare”.

 Vulnerabilitate la UCB

 În ceea ce priveşte desfiinţarea universităţilor care nu corespund standardelor concepute pentru marile şcoli - deţinătoare ale unor baze materiale impresionante, dar construite în timp – parlamentarul de Gorj este încredinţat că preluarea portofoliului de studenţi este agreată de centrele universitare mai vechi, mai ales în condiţiile criteriului de autofinanţare. S. Militaru a atras în schimb atenţia asupra faptului că proiectele privind dezvoltarea locală şi regională şi parteneriatele mediului academic local cu agenţii economici zonali în scopul întocmirii cercetărilor de dezvoltare sunt foarte greu de onorat din marile centre universitare, neancorate atât de profund în realităţile şi potenţialul economic local. De aceea, deputatul PDL consideră hotărâtoare atitudinea autorităţilor locale, alături de cea a reprezentanţilor politici, pentru găsirea soluţiilor prin care universitatea gorjeană să-şi dezvolte baza materială, să poată acorda burse de sprijin studenţilor merituoşi care nu-şi pot permite achitarea taxelor de studii, iar tinerii să aibă o Casă a Studenţilor, deficit care face ca în acest moment instituţia de învăţământ superior să fie vulnerabilă. 


Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: