Metode prin care să faci faţă vieţii stresante
În viaţa agitată şi stresantă pe care o duce omul modern este foarte important ca fiecare să ştie cum să facă faţă stresului. Gestionarea stresului este complicată și poate deveni un cerc vicios care, paradoxal, creează și mai mult stres.
Un anumit nivel de stres este considerat benefic, deoarece poate ajuta la depășirea situațiilor dificile, cum ar fi un examen sau responsabilitățile de serviciu. Dar stresul poate fi dăunător dacă nu este ținut sub control. Din fericire, există tehnici și obiceiuri care îți arată cum să faci față stresului și să îl împiedici să te paralizeze, provocând reacții necontrolate, anxietate și chiar boli fizice.
1. Distanțează-te măcar temporar de situația stresantă
După ce ai identificat situația care te stresează, îndepărtează-te de ea cât de mult poți. Nu este vorba de evitarea unei probleme pe care trebuie să o rezolvi, ci despre a lua o pauză mintală de la ea.
2. Fă cât mai mult sport
Exercițiile fizice reglează procesele fiziologice care sunt afectate de stres și anxietate. Un studiu de peste 10 ani realizat pe 288 de familii a arătat că cei care fac efort fizic au avut mai puțină anxietate și au depășit etapele inițiale de stres mult mai repede decât cei care nu fac niciun fel de activitate fizică. O rutină zilnică de exerciții fizice, cum ar fi mersul pe jos, dansul sau mersul cu bicicleta te poate ajuta să scapi de stres.
3. Practică yoga
Yoga este una dintre cele mai bune metode de a gestiona stresul. În plus față de beneficiile exercițiilor fizice de care am discutat mai sus, studiile au arătat că yoga acționează ca un antidepresiv și anxiolitic și, de asemenea, relaxează mintea. În plus, yoga susține concentrarea, așadar te ajută să te separi mintal de elementele de stres. Găsește un loc potrivit și dedică mai multe minute pe zi practicării de yoga.
4. Meditează
Meditația ajută la relaxarea corpului și a minții. Concentrarea doar asupra respirației sau a mediului din jurul tău te va obliga să te separi pe moment de problema care te stresează și îți va oferi o nouă perspectivă.
5. Încearcă antidepresivele naturale
S-a dovedit că infuziile de plante naturale, cum ar fi valeriana, ceaiul verde și balsamul de lămâie reduc stresul.
6. Întâlneşte-te cu prietenii care alungă stresul
Implică-te în activități distractive cu oameni care te fac să te simți bine. Socializarea este un instrument puternic pentru a elimina anxietatea atunci când este folosită corect. La urma urmei, orice activitate care te ajută să îți limpezești mintea te va ajuta la gestionarea stresului..
Totuşi, dacă niciunul dintre aceste lucruri nu funcționează, este o idee bună să soliciți ajutorul unui specialist în domeniu. Terapeuții sunt pregătiți să te ajute să gestionezi stresul și să te ghideze pe cea mai bună cale pentru a-l depăși.