Medic: Spitalul Județean are o imagine extrem de proastă

Medicii specialiști refuză să lucreze în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu! Recunosc asta chiar doctorii cu ștate vechi, care așteaptă, în zadar, ca noi colegi să li se alăture. La concursurile pe care conducerea spitalului le organizează se prezintă puțini candidați, sau chiar niciunul. Fiind vorba despre un spital județean, doritorii nu ar trebui să lipsească și totuși unitatea se confruntă cu un permanent deficit de personal.

Explicația pentru acest paradox, este una simplă. S-a dus vestea că la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu starea conflictuală mocnește permanent.

„Dacă merg lucrurile în ritmul acesta, cu atmosfera creată în înteriorul spitalului, cu atmosfera creată în jurul spitalului, haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim ce ar putea să fie peste câțiva ani. Uitați-vă la colegii de la Anestezie, care sunt puțini, care fac demersuri și nu vine nimeni. Este situația paradoxală ca într-un spital județean de urgență să nu-și dorească să vină medici. Au auzit că acolo e un butoi de pulbere, în permanență. De exemplu, cardiologii, au preferat să iasă din sistem și să meargă în mediul privat și asta este o problemă. Și astea se întâmplă, din punctul meu de vedere, din cauza imaginii extrem de proaste pe care o are spitalul acum. Sincer, nu este situația reală! În afară de discuții și tensiuni, activitatea medicală, eu zic că este o activitate medicală la standarde corecte. Nu este pădure fără uscaturi, atâta timp cât lumea spune că se vorbește urât, sigur se vorbește urât, dar per ansamblu activitatea medicală este ok”, a afirmat, la Gorj Tv, medicul Claudiu Soare, șeful secției de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: