Manu Tomescu se declară scârbit dacă cineva are altă părere decât el

Manu Tomescu, lider de opinie al protestatarilor din Piața Prefecturii Gorj, devine din ce în ce mai agresiv în limbaj dacă îndrăznește cineva să se întrebe dacă legea privind pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor are ca substrat închiderea Complexului Energetic Oltenia.

Iată o parte din mesajul lui Manu Tomescu, la începerea celei de-a 20-a săptămâni de protest: “Dacă la început nu ni se dădea nici o șansă, ba dimpotrivă, consilieri cu limbi otrăvite, împreună cu câțiva baroni de sindicate, corupți, și vreo doi politruci se înghesuiau să spună că proiectul nu va fi adoptat în Camera Deputaților, acum văd că au schimbat modul de manipulare lansând mai multe dileme și mai multe scenarii negative, în legătură cu aplicabilitatea acestui proiect! Sunt de-a dreptul scârbit să constatat că încă mai sunt trompete care ies în spațiul public să spună că recunoașterea prin lege a condițiilor de muncă ale minerilor și energeticienilor face rău companiei”.

Să ne înțelegem, oamenii sunt mai importanți decât orice, nimic nu contează mai mult decât sănătatea și viața unui om. Dacă parlamentul a decis să reducă vârsta de pensionare este foarte bine și meritul este al celor care au protestat 19 săptămâni în Piața Prefecturii.

Vrem - nu vrem, această lege va fi folosită pentru închiderea mai rapidă a unor perimetre miniere și a unor grupuri pe cărbune. Nu știu dacă se va ajunge la închiderea completă a Complexului Energetic Oltenia, dar nu cred că vor rămâne mai mult de două grupuri pe cărbune la Rovinari și două - trei cariere miniere.

Avem voie să discutăm acest subiect în spațiul public? “Cât de nemernic poți să fii încât să manipulezi că recunoașterea condițiilor de muncă ale unor lucrători face rău companiei, când toată lumea știe că Guvernul României și-a asumat public un plan de închidere a capacităților de producție a energiei electrice produse pe bază de cărbune!? Dar trompetele sunt trompete și cântă după cum sunt puse să cânte!”, scrie Manu Tomescu.

Da, este adevărat, decizia de închidere a capacităților de producție a fost luată, iar oamenii au nevoie să fie protejați. Dar dați-ne voie să credem că ar trebui să existe și lideri sindicali care să lupte pentru păstrarea locurilor de muncă, primari care să se întrebe ce se va alege de comunitățile lor, politicieni care să atragă atenția asupra faptului că independența energetică a României va fi în pericol.

Putem să ne susținem cu toții punctele de vedere civilizat? Sau cine țipă mai tare are dreptate?

Vizualizări: 3,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: