Mai puține paturi și operații limitate din cauza șantierului

Șantierul care se tot prelungește la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a redus numărul de paturi la Secția Chirurgie 1. Din cauză că nu mai este suficient spațiu până când și această secție va fi modernizată, unitatea medicală a luat decizia să limiteze operațiile și se vor opera doar cazurile urgente. 

Secția Chirurgie Generală 1 a fost mutată la Secția Chirurgie 2. Paturile s-au redus aproape la jumătate. “A fost redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență”, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al unității medicale. 

Spitalul a făcut deja demersuri, a trimis adrese către celelalte spitale din județ și din județele învecinate să sprijine preluarea cazurilor care nu vor mai putea fi aduse la Târgu Jiu: “Au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua”, a mai spus Mihaela Țicleanu.

Tot aici, la Chirurgie 1, a plouat în două săli de operații. S-a înfundat conducta care colectează apa de ploaie așa că apa s-a infiltrat în săli. Deși nu a fost mutată toată aparatura, aceasta nu a fost afectată, dă asigurări conducerea spitalului. Miercuri, problema a fost remediată, dar oricum cele două săli vor intra în modernizare.

Spitalul Județean se află în șantier de câțiva ani și lucrările ar fi trebuit să fie gata de la finalul lui 2023, dar au fost prelungite spre disperarea bolnavilor și a cadrelor medicale nevoite să trateze oamenii în condiții nu prea confortabile din cauza șantierului aproape continuu. 

Nu doar ploaia a adus probleme în unitatea medicală de pe strada Tudor Vladimirescu. De câteva luni, spitalul s-a tot confruntat cu pene de curent. 

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: