Încă un spital din Gorj trece la teleradiologie

Lipsa specialiștilor determină și Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești să apeleze la teleradiologie. Unitatea medicală face licitație să încheie un contract cu medici care să pună diagnostic de la distanță.

Estimează o valoare de aproape cinci milioane de lei. E vorba de două loturi: teleradiologie pentru investigații CT și intervenții CT la cerere.  

“Acord cadru de prestari servicii de teleradiologie si imagistica medicala inclusiv teleasistenta, prestate prin personal specializat in baza art.1 pct. 1 din OUG 196/2020 pentru modificarea si completarea Legii 95/2020 privind reforma in domeniul sanatatii”, descrie pe scurt unitatea spitalicească.

Spitalul din Târgu-Cărbunești a fost vizat de mai multe verificări după ce managerul Sorin Mehedințu a declarat în spațiul public că spitalul e la un pas de faliment și e depășit de situație. După ce a amenințat cu demisia, s-a răzgândit și a făcut un plan de măsuri prin care să fie reduse cheltuielile. S-a redus din sporurile acordate pentru zilele de sâmbătă și duminică, iar primăria a făcut demersuri ca să primească bani de la Guvern pentru a achita măcar o parte din datoriile spitalului. Autoritățile au încercat să liniștească atât populația, cât și salariații și au dat asigurări că spitalul va funcționa în continuare.

Teleradiologia se practică și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Cum nu sunt radiologi suficienți, se apelează și la această metodă. Investigațiile sunt făcute în spital, dar diagnosticul este pus de la distanță de medici specialiști.

În această lună, de exemplu, la Spitalul Județean nu sunt acoperite gărzile la Radiologie patru zile și atunci se apelează la teleradiologie.

Vizualizări: 1,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: