Localnicii dintr-un sat din Gorj vor să afle de unde a pornit focul care a mistuit trei case

Sunt tensiuni mari în satul Zăicoiu din comuna Dănciulești, unde, la începutul acestei săptămâni, focul a mistuit trei case. Localnicii cred că focul a fost provocat de cineva și vor să afle cine este persoana care a lăsat trei familii sub cerul liber, dar mai ales care a fost motivul pentru care a aprins focul lângă sat.

Sătenii din Zăicoiu discută pe grupurile de pe rețelele de socializare, dar și la porți, despre incendiul care a semănat panică în sat. Cei care au reușit să-și salveze locuințele respiră ușurați.

"Mulțumesc tuturor celor care au ajutat la stingerea incendiului din Zăicoiu și, în mod special, lui Alin Ilie Seclaman, Valentin Staicu și domnului viceprimar Popescu Ion. Datorită vouă, casa noastră nu a luat foc! Vrem să aflăm cine a provocat această nenorocire!", a postat Angela Gaiță.

"Au ars trei case din temelie și încă una, aproximativ pe jumătate. Nu suntem informați decât de oamenii care vin de acolo. Nu acuz pe nimeni! Se spune că focul a venit din pădure."

"Dar nu vă întrebați dacă nu cumva pădurarii fură lemne, apoi dau foc pădurii ca să nu se depisteze furtul de lemne? Și la noi arde pădurea, la Băcești, în dealul Văraticul și Dealu Leului. În fiecare an se fură lemne, se cară cu tractoarele, și apoi dau foc."

"Nu cred că s-a jucat nimeni cu focul, ci doar vor să acopere pagubele făcute de hoți. Așa se întâmplă peste tot. A doua variantă ar fi ca pământul să fie muncit acolo unde arde focul, ceea ce este exclus. A trebuit să se spună și s-a spus."

"Sunt doar câteva dintre supozițiile oamenilor care au rămas șocați de tragedia ce a distrus trei gospodării. Casele au ars din temelii, iar oamenii vor ca vinovații să plătească."

Autoritățile locale din comuna Dănciulești nu au putut fi contactate pentru a explica ce s-a întâmplat în satul Zăicoiu.
 
 

Galerie foto





Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: