Localnicii dintr-un sat din Gorj nu vor să aibă drumurile asfaltate

În timp ce majoritatea localnicilor din comunele județului își doresc infrastructură rutieră și utilități pentru a avea un trai mai bun, sunt și gorjeni care nu vor să aibă asfalt la poartă. Este greu de crezut, dar aceasta este realitatea oamenilor din satul Rătez al comunei Godinești.

Satul Rătez este îmbătrânit și depopulat, iar localnicii care încă mai stau aici vor să trăiască în liniște și autentic. De aceea aceștia refuză categoric ca autoritățile să asfalteze drumul sătesc.

”Am primit ceva bani prin programul guvernamental ”Anghel Saligny„ pentru asfaltarea mai multor drumul sătești, și am prins și drumul din satul Rătez însă oamenii care mai locuiesc în sat nu vor să aibă asfalt la poartă. În acest context o să asfaltăm numai o parte a satului, acolo unde se dorește salvarea caselor bătrânești părăsite. Oamenii din Rătezul de sus spun să lăsăm drumul așa cum este pentru că vor să trăiască autentic și nu vor să fie deranjați de mașinile care ar putea trece pe aici spre comuna Glogova”, a declarat edilul din comuna Godinești, Aurariu Coman.

Autoritățile au primit bani pentru asfaltarea a 5 kilometri de drumuri sătești și comunale printre care se numără și drumul sătesc din Rătez. ”Avem aprobat să asfaltăm 5 kilometri de drum, dintre care 2.6 kilometri de drumuri sătești și o să asfaltăm numai o parte din satul Rătez în ideea că la un moment dat această parte a satului va prinde viață din nou. Știm că sunt multe de făcute dar ne rezum să facem doar investițiile pentru care primim fonduri. Bugetul nostru este restrâns și nu putem permite prea multe”,a mai spus edilul din Godinești.

În prezent, în comuna Godinești nu este nicio investiție în derulare și nici un șantier deschis. Pe lângă banii pentru drumuri, autoritățile de aici mai au un proiect aprobat pentru reabilitarea unui cămin cultural în satul Câlcești care se va face prin Compania Națională de Investiții.

Vizualizări: 7,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: