LG V30, călărețul singuratic

Aruncă o privire pe piața de telefoane mobile și vei vedea un adevărat Babilon. Puțini care ies în evidență, mulți care copiază, în speranța de a-ți câștiga încrederea. Cu atât de multe opțiuni, este greu să te diferențiezi. Nu și dacă ai o filosofie proprie de la care nu te abați.

Apple mizează pe experiența „închisă” a produselor sale. Samsung promovează capacitățile multimedia ale smartphone-urilor. Brandurile chinezești, așa cum am zis mai sus, sunt acolo pentru a copia și pentru a fi foarte competitive din punct de vedere al prețului. Dacă te afli în afara acestui grup, ai nevoie de ceva special pentru a te diferenția. Aici îl întâlnim pe LG V30l.

Aflat deja de peste un an pe piață, putem spune că LG V30 a îmbătrânit frumos. Astăzi este o raritate să vezi un smartphone fără celebrul breton. Chiar și LG V40 a cedat tentației și a adoptat acest design. Însă V30 are toate șansele să devină un clasic. Simplu, argintiu, elegant.

Singura anormalitate este sistemul dual de camere. Când toată lumea s-a îndreptat către camerele duale care accentuau fotografia de portret, LG a fost printre puținii care s-a dus într-o direcție diametral opusă. Astfel, pe lângă o distanță focală de 30 de milimetri, numai bună pentru fotografiile de zi cu zi, LG V30 include și o a doua ultra-wide. Mai exact, o cameră de 12 milimetri, capabilă să cuprindă cam tot ce v-ar trece prin minte.

Este alegerea celor de la LG superioară față de celelalte pe care le regăsim în restul telefoanelor? Având în vedere că LG V30 nu trebuie să pună la lucru procesorul octa core (imediat vorbim și despre el) pentru a determina ce zone din fotografii trebuie blurate artificial, noi credem că da. Oricât de bune au devenit camerele de astăzi, există mereu acel sentiment că fotografia la care te uiți conține elemente nenaturale.

Că tot l-am adus în discuție, procesorul este vârful de gamă al anului trecut. Iar asta înseamnă că va rula tot ce-ți trece prin minte: de la jocuri, până la tab-uri multe de browser. Pentru următorii ani, procesorul Snapdragon 835 va fi bun de pus la treabă.

Componenta cu care vei interacționa cel mai des este ecranul, iar acolo sunt vești extrem de bune. Cu o diagonală de 6 inch, ecranul lui LG V30 aduce tehnologia OLED la un preț mai accesibil, iar calitatea este certificată de către unul dintre cei mai apreciați producători la nivel mondial – chiar LG. Cu toate că Samsung este privit drept cel mai bun furnizor de ecrane OLED, LG nu stă deoparte, provocând supremația fraților coreeni. Până și Apple s-a gândit să treacă la modelele furnizate de LG, în defavoarea celor de la Samsung. Așadar, ecranul de înaltă rezoluție de pe LG V30 te va satisface de la prima utilizare.

LG V30 nu este smartphone-ul perfect. Cu o cameră frontală de o rezoluție scăzută după standardele de astăzi, un sistem de operare care nu a făcut trecerea la ultima versiune și fără difuzoare stereo, LG V30 are de dus puțină muncă de convingere. Vestea bună e că LG nu și-a dorit un smartphone perfect, ci unul care să puncteze decisiv acolo unde contează cel mai mult.

Vizualizări: 1,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: