Israelul a intensificat atacurile în Gaza

Israelul a bombardat sudul Gaza cu lovituri aeriene duminică dimineaţa diminiaţa şi a precizat că îşi va intensifica atacurile în nordul enclavei, în timp ce Statele Unite s-au angajat să ofere mai mult ajutor palestinienilor care au rămas fără alimente, apă, medicamente şi combustibil, relatează Reuters.

Presa palestiniană a raportat că cel puţin 11 palestinieni au fost ucişi într-un atac israelian în oraşul Khan Younis din sudul Gaza. De asemenea, mass-media palestinienă a precizat că Israelul a lovit oraşul Rafah din sudul ţării.

Loviturile din timpul nopţii au avut loc la câteva ore după ce purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat o intensificare a atacurilor.

"Pentru siguranţa voastră, deplasaţi-vă spre sud. Vom continua să atacăm în zona oraşului Gaza şi vom intensifica atacurile", a declarat Hagari într-un briefing susţinut sâmbătă în faţa reporterilor israelieni.

Primul convoi de ajutor umanitar căruia i s-a permis intrarea în Fâşia Gaza asediată de la izbucnirea războiului a sosit sâmbătă prin punctul de trecere a frontierei Rafah. Naţiunile Unite au declarat că convoiul de 20 de camioane a inclus provizii vitale care vor fi primite de Semiluna Roşie palestiniană - un echivalent al Crucii Roşii.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: