Investiţii inutile! Centrele pentru informarea turiştilor, necălcate de vizitatori

Bani frumoşi în investiţii aproape inutile. Mulţi primari din Gorj au cheltuit sume importante de bani pe proiecte care acum nu s-au dovedit a fi prea folositoare. Ne referim la centrele de informare turistică. Multe dintre aceste clădiri stau închise, iar cele care nu au lacătul pe uşă sunt vizitate prea rar de vreun turist.

Un exemplu este Centrul de Informare Turistică de la Novaci. Acesta a fost construit în urmă cu trei ani, dar prea puţină lume e interesată să obţină vreo informaţie de acolo. „Eu nu cred că foloseşte la ceva acest Centru. Nu prea vine nimeni să întrebe ceva de oraşul nostru. Cei care au auzit de Rânca sau de Transalpina nu vin să întrebe aici ceva. Ei ştiu exact unde trebuie să ajungă. Bani cheltuiţi degeaba ca să fie făcut ceva şi nimic mai mult”, a spus o localnică.

 Directorul confirmă: Nu prea întreabă!

Acest lucru este recunoscut şi de coordonatorul centrului. Acesta susţine că turiştii îi trec pragul doar în sezonul cald.  „Vin foarte des mai ales în perioada de vară. Turiştii străini în special. Iarna, mai puţin, chiar dacă Rânca este ocupată în această perioadă. Nu prea întreabă. Nu prea opresc pentru că turiştii au GPS, ştiu despre ce e vorba. Mai opresc să întrebe doar de Transalpina cei care vor să tranziteze drumul”, a declarat Răzvan Albulescu, directorul Centrului de Informare Turistică din Novaci.

În acest centru, s-au cheltuit peste 600 de mii de lei, bani europeni. Primarul nu vede investiţia ca fiind nefolositoare.  „De aici turiştii care ajung în zona noastră cer informaţii atât despre Novaci, Rânca, Transalpina, peşterile din Baia de Fier şi Polovragi, precum şi despre obiectivele turistice de la Târgu Jiu. E de folos”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul de la Novaci.

 La Alimpeşti, stă mai mult închis

Centrul de Informare Turistică Alimpeşti stă mai mult închis decât deschis. Primarul are şi explicaţii. „Avem doi angajaţi cărora le-am mai dat şi alte atribuţiuni în cadrul Primăriei Alimpeşti. Băiatul de acolo, de exemplu, m-a ajutat un pic cu proiectele europene. Am lucrat cu el la proiectul cu apa prin PNDL2, care mi s-a şi aprobat. Mai lucrez cu el la proiectul pe care îl depun prin GAL pentru reabilitarea cabinetului dentar din comună”, a explicat edilul din Alimpeşti, Dan Floarea.

În alte localităţi, în loc să fie demarate proiecte mai importante pentru comunitate, s-au cheltuit bani pentru acelaşi tip de investiţii. În unele zone, lucrările au fost duse la capăt chiar dacă turiştii nu trec pe acolo din lipsă de obiective care să-i şi atragă. În tot acest timp, judeţul Gorj este pe lista neagră a Ministerului Educaţiei, cu aproximativ 30 de şcoli unde toaletele sunt tot în fundul curţii. În plus, mii de oameni încă nu au apă curentă sau gaze.

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: