Învăţământul profesional, prioritatea ISJ Gorj şi în 2019

Dezvoltarea învăţământului profesional a fost marea provocare a anului 2018 pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, a spus Georgeta Popescu, purtător de cuvânt. Popescu a spus că elevii îşi doresc să meargă spre acest tip de învăţământ, inerţia fiind mai degrabă în familiile acestora.

Georgeta Popescu a spus la Radio Accent că dezvoltarea învăţământului profesional va fi o prioritate şi anul viitor. „O mare provocare a anului 2018 a fost dezvoltarea învăţământului profesional, pe care dorim să o continuăm şi în 2019. Sperăm că şi schimbările legislative care sunt în discuţie să susţină dezvoltarea învăţământului profesional, pentru că nu este normal să ajungă la liceu copiii care nu se prezintă la Evaluarea Naţională sau primesc note între 1.00 şi 5.00. Nu înseamnă că îi pedepsim, dimpotrivă, le deschidem o uşă, iar în funcţie de evoluţia lor ulterioară pot continua şi cu liceul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nevoia de forţă de muncă este tot mai mare în rândul angajatorilor gorjeni. „Toţi agenţii economici cer tot mai insistent forţă de muncă. Cred că şi şcoala a fost de vină pentru această ruptură. Noi, cu elevii reuşim să schimbăm mentalităţi, inerţia este la părinţi, în comunitate”, a spus Georgeta Popescu.

Inspectorul şcolar a spus că şi pentru copii este mai bine să înveţe o meserie, decât să urmeze un liceu în condiţiile în care nu sunt pregătiţi să-i facă faţă. „Copiii care învaţă o meserie au satisfacţii, au provocări. Este importantă o dezbatere publică pe acest subiect, dar nu una formală”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Unul dintre angajatorii din Gorj care finanţează învăţământul profesional clasic şi pe cel dual este Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: