Intervenție spectaculoasă într-o peșteră din Gorj

Imagini spectaculoase la exercițiul Moonlight Rescue organizat de salvamontiștii gorjeni alături de salvatori din mai multe județe. De departe, una dintre misiunile cele mai solicitante s-a derulat în Peștera Muierilor, din Baia de Fier. 

A fost doar unul dintre exerciții. Desfășurarea de forțe s-a mutat în Cheile Gropului, din Runcu.

Au participat salvamontiști din Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Bihor, Brașov, Mureș, Harghita, Prahova, Sibiu, Argeș, Caraș-Severin, Vâlcea, Gheorgheni, Poiana Brașov, Zărnești și Olănești.

“Am participat la un exercițiu de salvare din Peștera Muierilor, în zona Cheile Galbenului, din județul Gorj. Am fost foarte încântați de galeriile pe care le-am văzut, din zona în curs de explorare. Formațiunile ori "pieile de leopard" sunt doar o parte a minunilor din această peșteră.

Exercițiul Salvaspeo a fost parte a unui stagiu de pregătire organizat de Salvamont România. Moonlight Rescue este, în acest an, la a doua ediție; include acțiuni de salvare din mari pereți, din canioane sau testare a sistemelor moderne de drone, care "văd" exact unde au nevoie salvamontiștii, cu fluxuri de lumină, raze laser sau în spectru de termoviziune. Viitorul nu doar sună bine. E deja aici”, e mărturia celor de la Clubul de Speologie Avenul.

Galerie foto






Vizualizări: 1,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: