Începe construcţia unei pieţe agroalimentare la Cătunele
Cetăţenii comunei Cătunele vor avea în curând o piaţă agroalimentară chiar la ei în localitate. Primăria a contractat o firmă care să construiască o un astfel de amplasament chiar la graniţa cu municipiul Motru. Lucrările vor fi gata în această toamnă, dau asigurări autorităţile, care speră ca prin realizarea acestei pieţe să stimuleze cetăţenii să muncească.
Circa 210.000 de lei a alocat primăria Cătunele pentru ridicarea pieţei agroalimentare. Aceasta va fi realizată chiar în vecinătatea marketului Penny, din panouri prefabricate şi tocmai de aceea ar trebui să fie gata într-un timp foarte scurt. Va fi prevăzută cu trei încăperi, pentru lactate, animale vii şi pentru produse agricole. Lucrările ar trebui să înceapă în această săptămână. O firmă din Târgu Jiu a câştigat licitaţia pentru construirea acestei pieţe agroalimentare, spune primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă. "Începând cu data de 2 septembrie demarăm lucrările pentru construirea pieţei agricole a cetăţenilor comunei Cătunele, o piaţă ce se află în imediata vecinătate a municipiului Motru. Va fi o piaţă închisă. Vor fi vândute aici doar produse ţărăneşti din comuna Cătunele. Terenul este din domeniul public. Am avut o problemă cu avizul de la gaze, dar s-a rezolvat. Am defrişa pomii de pe teren şi dăm drumul la lucrări. Ar trebui să fie gata într-o lună, o lună şi jumătate", a declarat Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele.
Cetăţenii din comună nu plătesc taxă
Localnicii din Cătunele nu vor trebui să plătească taxă dacă îşi vor vinde produsele în noua piaţă, spun autorităţile. Cetăţenii din Motru sau din alte localităţi nu au voie să vândă în această piaţă, mai spune primarul Ţuilă. "Nu percepem taxă. Facem asta pentru a-i stimula să muncească şi să aibă de câştigat de pe urma muncii lor. Trebuie să vândă având exces de produse. De exemplu, la ora actuală este exces de roşii. Am auzit mulţi cetăţeni care au roşii mai multe decât ar fi avut nevoie, cu toate că a fost secetă. Fasole spun că au mai făcut, castraveţi, dacă mai dau câteva ploi vor face şi varză şi la ţară oamenii produc mai mult decât consumă. Până acum nu au vândut nicăieri, le dădeau la animale, la porci. Asta este ideea, în viitor să-şi facă un venit din muncă. Un angajat al primăriei va răspunde de piaţă. Nu acceptăm comercianţi din Motru, nici măcar contra-cost", a precizat primarul din Cătunele.