Încă un director de spital a "dezertat" în plină pandemie
România, țara în care ministrul Sănătății a demisionat în plină pandemie, directorii de spital renunță rând pe rând la posturi. Numiți politic sau prin concursuri simulate, aceștia își arată limitele în această perioadă.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat diminică dimineaţă că şi la Spitalul Judeţean Vrancea sunt şanse foarte mari să fie instalată o conducere militară, după modelul spitalelor de la Suceava şi Deva. El a mai afirmat că managerul spitalului, infectat cu coronavirus, a plecat „cu toată documentaţia”.
Mai mult, cadre medicale infectate au fost lăsate să plece acasă. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani, despre care ministrul Sănătăţii spune că a plecat cu actele şi nu poate fi contactat, declară că nu s-a ascuns, ci s-a autoizolat după ce a fost infectat în spital cu SARS-Cov-2. El susţine că a notificat directorul medical al spitalului în legătură cu adresa la care se află, el având o formă uşoară a bolii.
De asemenea, susţine că a fost sunat de prefect, care i-a transmis că obligatoriu trebuie să îl ducă la Secţia de boli infecţioase, altfel vine şi îl mută cu forţa. Managerul susţine că a fost permanent atacat de ”echipa liberală” şi se simte hărţuit.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că 812 cadre medicale sunt infectate cu coronavirus, mai mult de jumătate dintre acestea fiind la Suceava.
”Un număr de 812 cadre medicale sunt infectate in Romania cu noul coronavirus, conform raportărilor primite de către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu. Menţionăm că această ultimă raportare datează de vineri, 10 aprilie 2020”, a transmis ministerul.
Cele mai multe cazuri, 429, sunt la Suceava. În Bucureşti sunt 103 cazuri, în Arad sunt 44, în Hunedoara - 35, Galaţi şi Neamţ - câte 34, Timiş - 24, Alba 18, Iaşi - 13, Sibiu - 11.
Alte 20 de judeţe au între 1 şi 10 cazuri.