Încă o zi de viscol la munte. Turiștii și-au găsit mașinile îngropate în zăpadă!

Meteorologii mai anunță o zi cu viscol și ninsori în zona de munte a județului Gorj. Codul galben este în vigoare până vineri, la ora 22. La peste 1.700 de metri altitudine, viscolul va fi puternic. Rafalele vor depăși 100 de kilometri pe oră. 

Turiștii care au ajuns de joi în zona turistică Rânca și-au găsit mașinile îngropate în zăpadă. Cei care s-au cazat înspre ieșirea din stațiunea, la cota cea mai înaltă din Rânca, abia au ieșit din cabane. Acolo vântul a bătut și cu 120 de kilometri pe oră cât a fost cod portocaliu. 

„Când am ajuns a fost soare și frumos. Când ne-am trezit, era vânt și zăpada era la jumătatea ușii”, a spus o turistă. „Am mai prins viscol aici într-o iarnă. Mereu bate vântul foarte tare în această zonă. Am avut nevoie de ajutorul unei mașini 4x4 ca să ieșim din troiene. Am deszăpezit cam o oră mașina pentru că era îngropată în zăpadă. De dimineață, am primit și alerte pe telefon că avem cod portocaliu și am stat la adăpost”, a declarat un alt turist. 

Probleme au fost doar în zona mai înaltă din Rânca. În rest, a bătut vântul, dar turiștii au putut ieși din cabane. Spre munte se circulă fără probleme, au intervenit drumarii care fac apel la șoferi să nu plece cu mașinile neechipate corespunzător la munte.

Vizualizări: 1,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: