Iluminat modern pe străzile principale din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu va moderniza sistemul de iluminat public pe bulevardele principale din municipiu. Este vorba de un proiect ce privește implementarea unui sistem pe bază de LED-uri, ce va fi dus la îndeplinire cu fonduri europene. Contractul are o valoare de 5 milioane de euro și urmează să fie semnat de autorități joi, 7 februarie, la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Din cele peste 5500-6000 de corpuri de iluminat de pe toată aria municipiului, vor fi înlocuite 1037 de bucăți. Directorul tehnic al primăriei a spus care sunt străzile pe care se va moderniza sistemul de iluminat. ”Plecând dinspre partea de nord, strada Ciocârlău, în totalitate, bulevardul Ecaterina Teodoroiu până la intersecție cu strada Traian, strada Traian, din Genevei, până în bulevardul Constantin Brâncuși. Bulevardul Constantin Brâncuși de la intersecție cu Sala Sprturilor, cu Vasile Alecsandri, până la Piața Centrală. Apoi, Calea Severinului, Calea Tismana până undeva cât ține teritoriul, undeva în zona comercială, bulevardul Unirii, în totalitate, Pasarela, Calea București, până la jandarmi. Va respecta apoi traseul troleibuzului către sud, Bulevardul Republicii, Nicolae Titulescu, 9 Mai. O extindere până în strada Termocentralei, în sensul giratoriu, Săvinești, Agriculturii, 23 August”, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Pe acest proiect, municipalitatea a prins și intrarea în Târgu Jiu dinspre Craiova, respectiv strada Victoriei până în sensul giratoriu, intersecție cu strada Mărgăritarului. În total, este vorba de 27 de km de rețea în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, care va fi introdusă în subteran, dar și de introducerea a 27.3 km de fibră optică.

Pe acest traseu, pentru fiecare corp de iluminat, prin 4 stații radio care vor fi monate, va fi comandată puterea instalată. Municipalitatea va putea în acest fel să scadă sau să crească iuliminatul pe anumite zone. Proiectul mai prevede achiziția de servere, computere, amenajarea unui spațiu la sediul primăriei pentru înființarea unui dispecerat. Perioada de execuție a investiției este de 24 de luni.

Prin implementarea sistemului modern de iluminat public se vor reduce și cheltuielile primăriei cu energia electrică, spun autoritățile. ”E o economie estimată undeva la 30-40% din valoarea actuală a facturilor pe care primăria le plătește și care nu este foarte mică”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Primăria plătește anual circa 1.2 milioane pentru energia consumată în oraș. Cu banii economisiți, municipalitatea va putea face și în alte zone, pe buget local, astfel de investiții.

Vizualizări: 1,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: