Hoţii au prădat fabrica de „lemne cu droguri” din Baia de Fier

La un an şi jumătate de când mascaţii şi procurorii DIICOT i-au băgat după gratii pe membrii reţelei care adusese droguri din Brazilia ambalate în lemne ce urmau să fie prelucrate la o făbricuţă din Gorj, unitatea respectivă a rămas în paragină, devenind acum ţinta preferată a hoţilor. Aşa se face că trei indivizi din Polovragi au ajuns în spatele gratiilor nu pentru că ar fi traficat şi ei ceva marfă albă, ci pentru că au furat din hala respectivă mai multe motoare şi cabluri din cupru pe care, evident, le-au dus la un centru de colectare a fierului vechi, aflat în judeţul vecin, Vâlcea, la Slătioara.

Suspecţii, cu vârste cuprinse între 28 şi 42 de ani, au fost prinşi în flagrant chiar când vroiau să dea un astfel de motor la fier vechi. Ei sunt acuzaţi că în ultima săptămână din iunie au intrat de mai multe ori în fabrica de cherestea, profitând că unitatea din Baia de Fier se află în conservare. Implicaţi în scandalul drogurilor, patronii acesteia, nişte spanioli, nu s-au mai ocupat de cherestea, din spatele gratiilor fiindu-le mult mai greu. Acum cei trei suspecţi susţin că au furat doar un motor electric şi asta doar pentru că era defect, lucru cu care poliţiştii nu sunt de acord. Oamenii legii estimează prejudiciul la peste 50.000 de lei, utilajele care oricum nu mai fuseseră folosite de o bună bucată de timp fiind acum scoase din funcţiune pentru totdeauna, repararea lor fiind mai scumpă decât achiziţionarea altora noi. Cei trei gorjeni reţinuţi de poliţişti sunt acuzaţi de furt calificat şi riscă până la 15 ani de puşcărie dacă vor fi găsiţi de vinovaţi de faptele respective.

         

Traficanți condamnați la ani grei de pușcărie

Cât despre indivizii implicaţi în traficul de cocaină, aceştia sunt în continuare după gratii, Curtea de Apel Constanţa prelungind miercuri mandatele de arestare preventivă emise pe numele acestora. Antonio Alvarez Cano stă după gratii împreună cu Ramona Cioroabă şi cu Vasile Chiribău. Spaniolul iniţiase afacerea de la Baia de Fier şi, cu trei zile înainte de a fi aduse în ţară containerele cu droguri, i-a vândut firma, Rumaval Impex SRL, lui Cioroabă. La sfârşitul anului trecut Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe toţi trei la închisoare cu executare, Cano primind o pedeapsă de 24 de ani, iar Cioroabă a luat 22 de ani şi jumătate, pentru Chiribău magistraţii dând o sentinţă de 22 de ani şi 4 luni, maximul pentru astfel de cazuri prevăzut de legislaţia românească fiind de 25 de ani.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: