Greblă, despre ancheta de la DNA: Poveşti de Petre Ispirescu!

Fostul judecător constituţional Toni Greblă nu crede în gravitatea acuzaţiilor care îi sunt aduse în dosarul instrumentat de DNA, el fiind de părere că totul este „o poveste absolut halucinantă”, dar nu orice fel de poveste ci una „de Petre Ispirescu”. Petre Ispirescu nu este procuror anticorupţie, iar cei care instrumentează dosarul îl vor în continuare pe fostul parlamentar după gratii, săptămâna viitoare urmând să fie judecată contestaţia la decizia de respingere a propunerii de arestare la domiciliu a lui Greblă.

Avocatul din Ploieşti care a mers la DNA pentru a-l denunţa pe Toni Greblă a ieşit miercuri seara „pe sticlă” şi a vorbit la televizor despre motivele care l-au împins spre un asemenea demers, cam la aceeaşi oră ajungând acasă, la Târgu Jiu, şi fostul judecător constituţional, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins propunerea de arestare la domiciliu a acestuia. Avocatul Adrian Onoriu a dat de înţeles la televizor că Greblă a încercat, printr-un intermediar, să îi vândă 50 de capre cu 300 de euro bucata pentru a masca, de fapt, un împrumut de la un om de afaceri. Cele două părţi nu s-au întâlnit faţă în faţă niciodată, discuţiile purtându-se doar printr-un intermediar. Greblă spune că nu are nevoie de nici un împrumut şi că nici nu s-a apucat să vândă caprele de la Teleşti, deşi ele sunt acum la altcineva. „Eu nu ştiu dacă acela e un denunţător, pentru că nu îl cunosc. Nu am nevoie de împrumut pentru că altfel apelam la prieteni, nu la intermediari. E o poveste halucinantă şi vă daţi seama că într-o perioadă ca aceasta tot omul e foarte cuminte, e foarte responsabil de ceea ce face. Cu atât mai mult eu nu îmi puteam permite să mă ocup de vânzarea unor capre, care fuseseră inventariate la percheziţie. Ele aveau un statut foarte clar, deşi chiar vânzarea acestora nu reprezenta ceva ilegal. Nu am avut însă această intenţie de a le vinde şi nu o am în continuare. Nu am nevoie de nici un împrumut şi trăiesc din veniturile pe care le-am avut şi le are familia mea”, a spus Greblă jurnaliştilor care l-au aşteptat la sosirea de la Bucureşti acasă.

„Poveştile” din dosar

Intermediarul al cărui nume nu a fost făcut public oficial până acum în tranzacţia caprelor este un domn pe nume Adrian Băluţoiu, despre care Greblă spune că nu îl cunoaşte mai deloc. Fostul judecător e de părere că avocatul ploieştean, „lovit de spiritul revoluţionar” de a sesiza DNA cu privire la vânzarea caprelor, putea să pună capăt acestei poveşti foarte simplu. „El putea să pună capăt foarte uşor acestei discuţii pe care a avut-o cu acest Adi, spunându-i că nu se bagă şi că nu doreşte să facă un draft de contract în asemenea împrejurări. A dorit însă să fie un cetăţean model. Vom vedea ce se ascunde în spatele acestei poveşti, căci efectiv este o poveste. Trebuia să fie acolo convorbirea mea telefonică cu Adi acesta, cu cel de la care se solicita împrumutul sau i se vindeau caprele. Mă rog, o poveste din asta, cum să vă spun… Petre Ispirescu! Caprele există, au un statut pe care l-am demonstrat la instanţa de judecată, sunt sub contract cu o pază efectuată de altcineva şi vor rămâne acolo unde sunt”, a spus Greblă.

În ceea ce-l priveşte pe intermediar, fostul judecător constituţional afirmă că nu a discutat cu acesta mai nimic şi mai ales prin telefon, telefon care i-a fost ascultat la greu în ultimii ani. „Am avut de câteva ori discuţii cu acesta, chiar după percheziţii. Sunt convorbiri telefonice, pentru că telefonul meu a fost interceptat, iar convorbirile au durat o jumătate de minut, în care el mi-a spus că este alături de mine, iar eu i-am spus că e o anchetă în curs, că vom vedea, că totul se va rezolva, dar nu a fost nicio discuţie despre o asemenea vânzare. Nici nu îi ştiam numele mare, pentru că el s-a recomandat doar Adi când am vorbit la telefon. Cred că l-am mai întâlnit în urmă cu 10-15 ani”, a mai declarat Greblă.

Ironia lui Ponta

Toni Greblă a devenit judecător constituţional după ce PSD, implicit premierul Victor Ponta, l-a susţinut din poziţia de senator pentru mandatul de 9 ani de la Curtea Constituţională. Acuzele care îi sunt aduse acum fostului politician vizează inclusiv constituirea unui grup infracţional care îşi propusese să încalce embargoul impus de Rusia produselor alimentare provenite din Uniunea Europeană, premierul menţionând, în acest context, că aşa a aflat şi el cât de „periculos” este fostul său coleg de partid. „Ştiţi bine că niciodată nu comentez asemenea lucruri ce ţin de sfera justiţiei, tot ce vă pot spune este că aşa am aflat şi eu ce om periculos este domnul Greblă!”, a spus Ponta.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: