Gorj: Mii de sarmale vor fi pregătite la ”Festivalul Sarmalelor și Piftiilor”

Autoritățile locale din comuna Peștișani au demarat pregătirile pentru cea de-a doua ediție a  ”Festivalului Sarmalelor și Piftiilor 2023”. Evenimentul va fi organizat în perioada 30 septembrie-1 octombrie în zona Nucet, unde s-a desfășurat și Festivalul ”Film în sat”.


Pentru că ediția de anul trecut a evenimentului gastronomic organizat la Peștișani s-a bucurat de un real succes, autoritățile din Peștișani vin cu ceva schimbări anul acesta.


”Festivalul va fi organizat în zona Nucet și o să pregătim câteva sute de mii de sarmale. Dacă înainte de pandemie evenimentul organizat pe atunci aduna cam 200 de participanți, de anul trecut am preluat noi și Consiliul Județean organizarea și am avut undeva la 3.000 sau chiar 4.000 de oamenii care au venit la festival să deguste sarmalele și piftiile pregătite de agenții economici din Gorj și nu numai care s-au înscris în competiție. Fiind un festival culinar vreau de la cei care participă să vină și cu alte produse culinare în afară de sarmale și piftii care sunt vedetele evenimentului”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din comuna Peștișani


Nici anul acesta nu va lipsi de la festival muzica bună. Autoritățile promit că atmosfera va fi întreținută de interpreți pentru toate gusturile muzicale. 


Anul trecut, piftia inedită a fost cea de linte pregătită de cei de la Pensiunea ”La moară”. 

Vizualizări: 9,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: