Gorj: Canalizare, apă și gaze în satul unde doar drumul este modernizat

Vești bune pentru localnicii din satul Bulbuceni al comunei gorjene Căpreni. După ce ani la rând sătenii de aici au fost privați de investiții, acum le vor avea pe toate. În perioada următoare aici vor începe lucrări pentru introducerea sistemului de alimentare cu apă, canalizare, dar și gaze.

Satul Bulbuceni este cumva izolat între dealuri, la aproximativ 14 kilometri de centrul comunei. Singura investiție importantă care s-a făcut în sat a fost modernizarea drumului și întreținerea grădiniței și a școlii primare, acolo unde învățământul este la simultan într-o singură clasă. 

Nu vorbim de un cătun, ci de un sat unde își duc traiul zilnic aproximativ 500 de suflete, și care se va transforma în șantier în perioada următoare.

”Acum o să investim în satul Bulbuceni, un sat aflat la 14 kilometri distanță de centrul comunei. Aici nu avem nicio utilitate în afară de drumul pe care l-am modernizat în 2008. Am primit finanțare de 3.000.000 de lei pentru realizarea sistemului de apă și de 6.000.000 de lei pentru canalizare. Am obținut finanțare și pentru gaze însă nu ni s-a comunicat încă suma pentru această investiție. Acum să avem și aici toate utilitățile de care sătenii din Bulbuceni au fost privați. Avem și o grădiniță și o școală primară cu învățământ la simultan care au tot ce le trebuie”, a precizat primarul Emil Cătănoiu.

Ultima investiție făcută aici a fost realizată în urmă cu doi ani cu sponsorizare de la Petrom, când a fost modernizat iluminatul stradal.  

Vizualizări: 4,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: