Gorj: Bani investiți într-un centru de sănătate închis de pandemie

Situație incredibilă în comuna gorjeană Căpreni. Centrul de sănătate a fost închis de mai bine de o jumătate de an, pentru ca asistentele medicale de aici să lucreze în spitalul COVID din Târgu-Cărbunești, până când unitatea spitalicească va angaja personal. Mai mult decât atât, autorităților locale li s-au impus anumite investiții pe care trebuie să le facă pentru ca centrul să poată funcționa în pandemia. Cu aceste circuite făcute și cu magazia plină de echipamente de protecție, centrul stă închis până când va scădea numărul persoanelor infectate cu noul virus.

Autoritățile locale din comuna Căpreni au înțeles la începutul pandemiei nevoia de personal medical la Spitalul Covid din Târgu-Cărbunești, dar au sperat că unitatea medicală va face angajări. Acest lucru nu s-a întâmplat și, de la o perioadă scurtă de timp, centrele de sănătate din Căpreni și Logrești au rămas închise mai bine de jumătate de an. Aproximativ 10 asistente medicale din cele două centre lucrează la spitalul Covid.

Primarul din Căpreni a făcut nenumărate demersuri pentru redeschiderea centrului de sănătate. I s-au impus de către epidemiologi circuite noi la unitatea medicală, dotarea cu echipamente, iar rezultatul nu a fost cel sperat.

Centrul de sănătate continuă să fie închis din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul SARS-CoV2 la nivelul județului Gorj. ”Ne-au spus acum că deschiderea centrului de sănătate de la Căpreni depinde de numărul de internări de la Târgu-Cărbunești. Trebuie să așteptăm să scadă cazurile ca să îl putem deschide. Noi am crezut că își rezolvă problema personalului, dar văd că nu le-a păsat. Într-o jumătate de an puteau să angajeze, mai ales că se putea și fără concurs. Ne-au mai pus să facem și modificări în centru, că ne deschid, apoi am umplut magazia cu echipamente de protecție și acum stăm cu ele în magazie. Avem tot, mănuși, măști, combinezoane, papuci, bonete, vizete”, susține Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Supărarea primarului din Căpreni este cu atât mai mare cu cât centrele de sănătate din județele învecinate funcționează. ”Am cheltuit aproximativ 50.000 de lei numai pentru amenajarea circuitelor, plus pentru echipamente de protecție, ca să stau cu centrul închis, în timp ce aceleași centre din județele vecine funcționează. Se puteau organiza în atâta timp, ca să ne trimită asistentele înapoi sau măcar nu ne amăgeau, nu ne puneau să cheltuim bani aiurea și să ținem investiția blocată”, a mai spus Emil Cătănoiu.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: