Fost parlamentar de Gorj, declarat de instanță colaborator al Securităţii

Potrivit unei hotărâri recente a Curții de Apel București, se confirmă că Dian Popescu, fost senator PNL de Gorj și lider al PNL Gorj, a colaborat cu Securitatea. A fost acuzat de CNSAS că a furnizat informații despre un student străin aflat la studii în România.

„Admite cererea de chemare în judecată. Constată că pârâtul Popescu Dumitru Dian a fost ‘colaborator al Securităţii’ în sensul art.2 lit b) din OUG nr. 24/2008. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii”, se arată în decizia luată recent de instanţă.

Potrivit documentelor depuse în instanţă de CNSAS, Dian Popescu a avut numele conspirativ „MARIUS”.

CNSAS susţine că, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Dumitru Dian Popescu a furnizat informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa realităţilor sociale, economice şi politice din ţara noastră sub regimul comunist, informaţii ce au vizat îngrădirea dreptului la viaţă privată.

Dumitru Dian Popescu a fost senator PNL de Gorj în legislatura 2012 – 2016, a trecut apoi la ALDE şi a fost consilier personal al ministrului Energiei Toma Petcu.

Vizualizări: 4,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: