Fondul pentru o Tranziție Justă, o necunoscută pentru primarii gorjeni

Fondul pentru o Tranziție Justă prin intermediul căruia în Gorj vor ajunge 537 de milioane de euro, bani nerambursabili pentru investiții în vederea ocupării forței de muncă și creșterea economică, este o necunoscută pentru primarii din județ. Unii și-au conturat câteva obiective pe care ar vrea să le realizeze, alții și-ar dorii acești bani, sau alții pur și simplu susțin nu au fost întrebați nimic pe această temă.

Primarul din comuna Urdari recunoaște că nu are nici un proiect care se poate realiza prin Fondul pentru a Tranziție Justă.” Nu avem nici un proiect prin Fondul pentru o Tranziție Justă. Au tot venit pe la primărie să vorbim, am participat la câteva ședințe la Consiliul Județean dar atât. Se fac în continuu calcule și atât", a precizat primarul din comuna Urdari, Mihai Calotă.

Nici edilul din Bâlteni nu are un proiect clar conturat, însă are câteva idei. ”Eu nu am nici un proiect concret conturat pe Fondul pentru o Tranziție Justă. Ne gândisem să facem niște containere ecologice, un parc fotovoltaic sau să modernizăm iluminatul stradal. Noi așa le avem în cap, dar să vedem pe ce ne axăm", a spus Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni.

La Cătunele, în schimb, situația este alta. ”Nici nu am fost invitați să depunem proiecte pe Fondul pentru o Tranziție Justă, dar nici nu avem proiecte. Noi am depus pe altceva, la Compania Națională de Investiții, pe Anghel Saligny, pe PNRR”, a precizat Florinel Țuilă.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: