Folcloriştii îşi spun povestea la Accent TV

La secţia de canto popular din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu învaţă în acest moment 50 de oameni, copii care abia şi-au descoperit talentul sau adulţi care încă mai luptă să-şi împlinească visul. Sunt pregătiţi cu multă răbdare şi înţelegere de maestrul Ion Drăgan și corepetitorul Eugen Tița. Tinerii îşi dedică ore în şir studiului şi vor să ajungă într-o zi pe marile scene ale cântecului popular. Alţii vor să cânte doar din pasiune, fără a face o carieră din asta.

Sunt frumoşi, sunt elevi sau studenţi şi au descoperit muzica populară la vârste foarte fragede. Unii din ei nu mai sunt la prima tinereţe, au acasă familie şi copii mici, dar asta nu i-a descurajat şi vin la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu ca să învețe să fie perfecţi pe scenă.
Simona Lăcătușu Vlăduțu este din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, dar a venit să studieze muzica populară la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Pasiunea pentru muzică o are de mic copil însă destinul a făcut-o să renunțe o vreme la visul ei. Acum este hotărâtă să cucerească publicul cu vocea ei. ”Am studiat trei ani la Vâlcea muzica populară după care am ales să studiez la o facultate din București. Apoi mi-am făcut o familie și renunțasem la visul meu, dar cunoscându-l pe domnul profesor, acesta m-a încurajat foarte mult să reiau cursurile școlii și să revin în activitatea muzicală. Aici sunt foarte mulți copii, ceea ce fac ei astăzi am făcut și eu la vremea mea, dar timpul a trecut și acum am decis că muzica nu are vârstă”, a spus Simona Lăcătușu Vlăduțu.
Stil de viață
Mara Vatavu are 13 ani și vrea să devină profesoară de matematică. Chiar dacă și-a ales o altă meserie nu va renunța la muzică, motiv pentru care își sacrifică tot timpul liber să împace școala cu muzica populară. ”Este greu, dar mă bucur de înțelegerea profesorilor. Muzica populară este viața mea, îmi place foarte mult, nu-mi imaginez alt stil de a trăi. Eu vreau să fiu profesoară de matematică, dar nu voi renunța nici la muzică. Vreau să și cânt”, a spus Mara Vatavu.
Este student și vine tot din Vâlcea să studieze muzica populară la Târgu Jiu. Dumitru este ”ciobănașul” trupei, așa îl alintă profesorii pentru că zona pastorală se potrivește cel mai bine pe vocea lui. ”Știu că muzica este o pasiune pentru mine. Studiez muzica de patru ani, dar cânt de când mă știu. Zona pastorală simt că mă reprezintă și vocal și îmi place. Eu sunt din Vaideeni, un colţ din Mărginimea Sibiului și sunt foarte atras de această zonă”, a spus Dumitru.
Povestea pe larg a acestor tineri talentați, dar și ipostaze în care nu i-ați mai văzut până acum pe folcloriștii noștri le puteți urmări vineri seară la Accent Tv, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: