Finanțare ONG: Traseu via-ferrata, promovarea tradițiilor, competiție pentru localnicii cu dizabilități, câteva dintre proiectele aprobate

Unsprezece organizații neguvernamentale din Gorj au primit finanțare de la Consiliul Județean Gorj, pentru implementarea unor proiecte în comunitate.

Alocarea totală a fost de 250,000 de lei din fondurile bugetului județean.  Proiectul de finanțare a ONG-urilor a fost unul care a creat dezbatere în Consiliul Județean.  La inițiativa consilierului Mihail Olaru, cererea de finanțare a fost simplificată, iar domeniile de aplicare au fost extinse. Dacă până anul acesta se puteau propune doar proiecte pe sport, de data aceasta au putut fi depuse inițiative din domeniul turismului, educație civică și antreprenorială, mediu și tineret. Olaru a susținut că prin aceste finanțări este crescut gradul de implicare a oamenilor în comunitate și totodată pot produce soluții simple la nevoi din județ.  

Cele 11 organizații non guvernamentale, care au obținut punctajele cele mai mari și au fost finanțate sunt: Asociația Arca Lex, pentru proiectul „Viața printre deșeuri”, un proiect care vrea să atragă atenția asupra poluării pădurilor și spațiilor verzi, Asociația salvatorilor montani Gorj, proiect „Împreună pentru un munte mai sigur”, Clubul sportiv „Montan Cub White Wolf”, proiect „Drumul eroilor”- proiect prin care fi creat un nou traseu via-ferrata în Baia de Fier, Asociația grup de acțiune locală „Gilortul”, pentru proiectul „Ducem tradiția mai departe la poalele muntelui”, Asociația Be Teen, pentru proiectul „Infinit race”- un proiect care lansează o competiție între persoanele cu dizabilități, Asociația Academia Creativa Multilingua, proiectul „Terapie verde pentru tineri”, Asociația pentru democrație, educație și respect, pentru proiectul „Pact pentru sănătatea mediului din Gorj”, Asociația Clubului Sportiv Autocorex Târgu-Jiu, proiectul „Cupa Stejeret-Live Seed, Târgu-Cărbunești, Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj, pentru proiectul „Minifotbal-sportul fără vârstă” și Asociația Club Sportiv Palatul Copiilor Târgu-Jiu, pentru proiectul „Performanța continua, la nivel înalt, pentru radiogoniometria, din Gorj, 2021-2025, anul II”.

Asociația Be Teen, a obținut finanțare pentru un proiect ce constă într-o competiție sportivă de aproximativ 800 m pe un tronson din Bulevardul Constantin Brâncuși, pe data de 18 septembrie.

„Vor fi 20 de echipe, formate din: unul dintre participanți, persoană cu dizabilități, în scaun cu rotile și o persoană, normală, pasionată de sport și nu numai. Vom încerca să antrenăm în acest proiect și tineri din zona sportului, sportivi de performanța, dar nu numai. În principiu, oricine dorește poate să participe. Încercăm să încurajăm o viață sănătoasă prin sport, mișcare si voie bună”, spune Raluca Pop-Manta, vicepreședintele asociației Be Teen.

Asociația Palatul Copiilor a obținut finanțare pentru un proiect, în vederea pregătirii copiilor participării la Campionatul Mondial de Radio Orientare. În 2018 elevii de la Palatul Copiilor fiind campioni mondiali la Campionatul Mondial la Radio Orientare în Korea. Iar anul acesta, Palatul Copiilor a fost gazda Campionatului Mondial de Radio Orientare pentru copii, desfășurat în Targu-Jiu.

„Proiectul a fost structurat pe doua părți: pregătire pentru participare la Campionatul Mondial de Radio Orientare pentru copiii cu vârsta de peste 16 ani si participarea efectiva la Campionatul Mondial. Pregătirea presupune cantonamente, hărți, echipamente. Atragerea de finanțare presupune îmbunătățirea condițiilor de pregătire pentru competiție, inclusiv a echipamentelor. Participarea la Campionatul Mondial necesită, de asemenea, finanțare pentru a performa, alimentație, medicamentație și echipamente”, transmite Palatul Copiilor.

Toate proiectele trebuie să fie finalizate până la finalul anului. Finanțarea a fost de maxim 30.000 de lei pe sport, în timp ce pe celelalte domenii maxim 10.000 de lei.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: