Emoții la Bac

Ministerul Educaţiei a anunţat că probele scrise din prima sesiune a Bacalaureatului se vor desfăşura între 1 – 5 iulie în 477 de centre, iar 134.000 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune.

„Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura în perioada 1 - 5 iulie în 477 de centre”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Ei au prezentat şi calendarul de desfăşurare al examenelor scrise.

Astfel, pe 1 iulie are loc proba la limba şi literatura română, pe 2 iulie – proba obligatorie a profilului (discipline, în funcţie de profil: matematică şi istorie), pe 4 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare pentru una din cele 10 discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică, argumentare şi comunicare, sociologie şi psihologie).

De asemenea, în 5 iulie este programată proba de limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

„Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate)”, a menţionat sursa citată.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au adăugat că probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Vizualizări: 1,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: