Efectele miraculoase ale consumului de afine
România este un exportator de afine, dar nu şi un consumator. Asta în ciuda faptului că afina este considerată un fruct miraculos prin efectele asupra organismului. Afinele sunt fructele cu cei mai mulţi antioxidanţi, peste 13.000, astfel că sunt folosite pentru combaterea multor afecţiuni.
Bune pentru vedere
Afinele previn apariţia cataractei, uscarea ochilor şi infecţiile, deoarece au un nivel ridicat de antocianozide.
Tratează diabetul
Fructele şi frunzele de afin reglează glicemia, deoarece conţin mirtilină, o substanţă denumită şi insulina vegetală.
Combat infecţiile urinare
Sucul de afine este recomandat celor care suferă de cistită, deoarece ajută la îndepărtarea din tractul urinar a bacterilor E.coli şi Proteus.
Ajută sistemul nervos
Afinele conţin cantităţi mari de vitamina A, B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan şi antociani. Consumul de afine previne degenerarea sau distrugerea neuronilor.
Distrug celulele canceroase
Cel mai puternic anti-oxidant din afine este acidul elagic. Acesta previne apariţia mutaţiilor şi malignizarea celulelor din organism. O cură de trei săptămâni cu afine poate induce moartea celulelor canceroase din colon.
Reduc colesterolul
Consumul de afine inhibă producţia unei enzime pe care ficatul nostru o transformă în colesterol.